07.04.2022.

12:11

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

SRBIJA ĆE NASTAVITI DA JAČA BEZBEDNOSNI SEKTOR! Ulaganje u opremu i kadrove je važno!

- Ministarstvo unutrašnjih poslova potpuno je posvećeno stručnom usavršavanju svojih pripadnika, kroz različite vidove obuka i edukacija. Ulaganje u opremu i naoružanje je izuzetno važno, ali ulaganje u ljude, u kadrove je još važnije. Naša država na čelu sa novoizabranim predsednikom Vučićem nastaviće da jača i razvija bezbednosni sektor - poručio je Vulin, saopštio je MUP.

On jen naveo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova institucija koja obrazovanju poklanja veliku pažnju.

- Svi oni koji završe Kriminalističko-policijski univerzitet, svi oni koji su se školovali da bi postali vredni i čestiti policajci, uvek će imati prioritet prilikom zapošljavanja u MUP-u - naglasio je Vulin.

Ministar, koji je i sam pohađao Visoke studije bezbednosti i odbrane i bio polaznik čuvene 6. klase, poželeo je novim polaznicima uspešno školovanje, izrazivši uverenje da će biti vredni ponavljanja i da će stečeno znanje upotrebiti tokom dalje profesionalne karijere, ali i za rad za svoju državu i građane.

Jedanaestu klasu polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane čine članovi Vlade Srbije, organa državne uprave i službi Vlade Srbije, kao i članovi Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Bezbednosno-informativne agencije i članovi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.