12.04.2022.

11:10

Foto: printscreen

Vesti

RASPAD "UJEDINJENE" OPOZICIJE, ZAVLADAO TOTALNI RAT! Đilas: Šta ste vi, gospodo draga, slavili?! Ulazak u Parlament, finansiranje stranaka i stolice!

 

Lider DSS opleo je po Zoranu Lutovcu, DSS i Moramo. 

- Možemo da razgovaramo, da smanjimo političke tenzije. Ja mislim da je na svakom političaru odgovornost da donese takvu odluku. Ja nikome nisam zamerio, od svih koji me kritikuju da ne treba ići. Ali sve one koji kažu Ja bih išao da pričam sa Vučićem samo o njegovom odlasku sa vlasti...,Aa što bi on otišao sa vlasti kad je upravo pobedio na izborima? Drugo, šta ima da se priča kad odlazi sa vlasti? Ja mislim da su mnoge pogodile moje reči, koje sam ja juče takođe izneo, i ponovo ću da kažem. ja nemam razloga više da ćutim, pre 4 godine sam se vratio u politiku, sve što sam radio je bio trud da se ujedini opozicija. Za beogradske izbore 2018. su svi pošli sami, i Tadić, i DS, i Ne davimo Beograd, i Obradović i Radulović i niko nije prešao cenzus. Ali je NDBG je pravio žurku pošto je dobio 3,5%, oni su bili zadovoljni. Sada vidim istu situaciju - opet sam zvao sve zajedno, opet nisu hteli. I sada došla izborna noć, ovi slave 4%, ovi pevaju četičke pesme na 5-6%, ovi pevaju na 10 odsto. Ja sam javno pitao i pitaću ih opet - šta ste slavili, gospodo draga?  Šta ste slavili? Slavi se kad izađete na izbore, imate politiku koju kandidujete, dobijete najveći broj glasova i vodite Srbiju. Ja ih pitam još jednom - šta ste, gospodo iz opozicije slavili? To što ste ušli u Parlament Republičke gradske? Nema tu šta da se peva i nema šta da vam smeta kad ja kažem da to nije primereno, kada ova zemlja dobija SNS sa SPS u vlasti još 4 godine i Vučića n mestu predsednika. Nema tu šta da se slavi. Svi vi koji ste slavili, slavili ste ulazak u Parlament, finansiranje stranaka i stolice. Ja nisam slavio - rekao je Đilas. 

Takođe, lider SSP je prokomentarisao i optužbe Boška Obradovića da ima dil sa Vučićem:

- Ovaj Boško Obradović koji je 2016. godine, kad je Bojan Pajtić pozvao Demokrate da glasaju za njega da bi ušao u Parlament, posle dva dana izašao i reko Ja bih vlast sa Vučićem? Je l taj Boško Obradović? Ovaj Boško Obradović koga smo prihvatili u Savezu za Srbiju, a on pravio svoje raznorazne akcije za koje nakad niko nije znao? Ovaj Boško Obradović koji treba da objasni odakle finansira sebe, i svoju stranku i svoj život ove dve godine?