12.04.2022.

13:21

Foto: printscreen

Vesti

SAHRANJEN BRANKO GOGIĆ! Porodica i kolege se oprostili od preminulog funkcionera SDPS, prijatelj održao potresan govor!

14.00 - Krenula povorka

Povorka je krenula ka Brankovom večnom počivalištu. Žena poginulog Branka Gogića u suzama ispraća supruga.

Prijatelj nastradalog funkcionera održao je govor. 

"Dragi Branko, prijatelju i kume ni u najgorim košmarima nisam sanjao da će doći današnji dan. O rastanci ma nismo ni pričali, nego šta će biti sutra, šta za mesec dana. Zato sam danas tužniji nego ikada. Bio si drugo ime za energiju, optimizam i život, bio si najbolji otac. Radio si pošteno, pre na svoju štetu nego da nekoga zaboli... zato te danas ispraća ovoliko ljudi. Znaju da odlazi dobar čovek i zato će tvoja jedinica Marta koračati kroz život uzdignute glave. Dajem ti reč da ćemo brinuti o tvojoj Nadi i Marti, da im put ne bude trnovit kao što je bio tvoj", rekao je prijatelj nastradalog funkcionera.

Dok je čitao govor, grobljem se prolamao plač...

" Kako da te ostavim, sine", zaplakao je neutešni otac poginulog Gogića.

13.30 - Počelo opelo

Na Centralnom groblju se, pored porodice, okupio veliki broj prijatelja, rodbine i kolega. Opelo Branku Gogiću počelo je u 13.30.

Veliki broj ljudi čeka u redu pred kapelom kako bi odalo počast tragično nastradalom Gogiću, a među njima je i ministarka Tatjana Matić, ministar Nenad Popović, ministar Nebojša Stefanović, direktorka Studio B Ivana Vučićević...

Ranije danas, u sali opštine Vračar održana je komemoracija kojoj su prisustvovali članovi porodice, prijatelji i veliki broj političara.

Podsetimo, predsednik Izvršnog odbora SDPS i direktor JP Emisione tehnika i veze Branko Gogić poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod Ražnja. Gogić je vozio automobil "škoda superb" u kojem se nalazio i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, kada je iz za sada neutvrđenih razloga, sleteo s puta i prevrnuo se.

Gogić je stradao samo pet dana pred svoj 45 rođendan. On je rođen 15. aprila1977. u Smederevu. Gogić je iza sebe ostavio dvoje dece i suprugu Nadu Gogić, bivšu novinarku RTS.

Branko Gogić (1977-2022)

Branko Gogić, koji je bio i direktor preduzeća "Emisiona tehnika i veze", poginuo je 10. aprila u saobraćajnoj nesreći kod Ražnja, a u automobilu koji je vozio nalazio se i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić koji je tom prilikom povređen.

Gogić je rođen 15. aprila 1977. u Smederevu.

U Beogradu je diplomirao ekonomiju, a master studije završio je na smeru "Ekonomska diplomatija".

Od marta 1999. godine radio je u Ministarstvu spoljnih poslova, u Direkciji za imovinskopravne i finansijske poslove, a zatim i u generalnim konzulatima u Rijeci, Zagrebu i Beču.

Bio je član SDPS-a od njenog osnivanja, 2009. godine, a narodni poslanik je bio u sazivu od 2012. do 2014. godine.

Godinu dana je radio kao koordinator SDPS-a, nakon čega je izabran na mesto predsednika Izvršnog odbora te stranke.