12.04.2022.

16:50

Foto:

Vesti

DA LI JE OVAJ LUD, ILI SAMO ZBUNJEN ZBOG JAKE SRBIJE?! Đukanović se nada da će alijansa da reaguje: Naoružavaju se iz zemalja koje su NEPRIJATELJI Evrope i NATO!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da se Srbija naoružava iz zemalja koji se pojavljuju kao otvoreni neprijatelji Evrope i NATO-a, te se nada da će to pomoći da se razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama unutar evropske i euroatalanske zajednice.

Dodao je da naoružavanje uvijek zabrinjava i ono govori o tome da je pojačan osjećaj ugroženosti u Evropi. Dodatan rizik donosi naoružavanje na Balkanu.

- Ne treba da previdimo da, nažalost, ukupna kultura pa i sigurnosna na Balkanu nije na onom nivou kao što je u ostalim delovima razvijene Evrope. Zato generalno nas to brine. U ovom slučaju reč je o produženoj tendeciji naoružavanja Srbije oružjem koje je iz zemalja koje se sada pojavljuju kao konkurenti i Evrope i NATO-a. To je nešto što treba registrovati - kazao je Đukanović na Cetinju, odgovarajući na pitanja novinara, prenosi CdM.