20.04.2022.

17:44

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs

Vesti

POSEBNA ČAST ZA POŽRTVOVANOST! Stefanović uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije!

Ministar je nagrađenima poručio da su hrabrost i snaga otadžbine i najvrednije što Srbija ima.

- Verujem da za svakog oficira, vojnika, njegovu porodicu i buduće generacije odlikovanje otadžbine ne može da se uporedi sa bilo čim drugim. To je posebna čast koja pokazuje koliko ste vredno, naporno i požrtvovano radili sve godine - poručio je Stefanović, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Informer

On je zahvalio odlikovanima na ogromnoj ljubavi koju imaju prema otadžbini i poručio da će se država truditi da uvek pokaže zahvalnost prema ljudima iz vojske.

- Ne sumnjam da ćete, kao i do sada, obavljati svoje dužnosti na profesionalan i predan način. Junaštvo i hrabrost, požrtvovanost i rad koji ste pokazali zaslužuju da budu upisani u istoriju, a vaši naslednici, vaša deca, unuci i buduća pokolenja zaslužuju da vam sa ponosom izgovaraju ime - rekao je Stefanović.

Informer

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovano je šest pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, srebrnom medaljom za zasluge odlikovano je 75 pripadnika, zlatnu medalju za revnosnu službu dobilo je 10 pripadnika, a srebrnu 128 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.