27.04.2022.

11:50

Foto: printscreen

Vesti

Srbiju danas poštuju i niko joj više ne preti! NIKO VIŠE NE SME DA DOĐE U BEOGRAD I UCENJUJE NAS!


"Nikada do sada, od kad sam u politici, i u vladi od 2016. godine, nisam bila na sastanku na kojem je nama neko pretio ili nas ucenjivao. Naša zemlja je zavredela poštovanje zahvaljujući mudroj politici Aleksandra Vučića”, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je navela da je potpuno jasno da SAD i EU očekuju od Srbije da uvede sankcije Rusiji, i da su pritisci na Srbiju svakodnevni, ali da je zadovoljna što je Srbija postala zemlja u koji niko ne može da dođe da nam preti.

"Za ovih 10 godina uspeli smo da dođemo do toga da je zemlja dovoljno poštovana, da niko ne sme da dođe u Beograd, ne usuđuje se da dođe i da nas ucenjuje i preti. Velika je to razlika u odnosu na zemlju od pre 10 godina", rekla je Brnabić.

Informer

Ana Brnabić

Premijerka je rekla da sagovornici imaju očekivanja od nas, ali se uvek trude da saslušaju i “koliko-toliko” razumeju naš stav prema sankcijama Rusiji, koji je posledica svega što se dešavalo 90-ih godina, a završilo se NATO agresijom 1999.godine.

"To je danas partnerski odnos. Na sastancima sa američkim senatorima, sa ministarkom spoljnih poslova Nemačke, nismo čuli ucene, pretnje. To uvek bude težak razgovor, ali između dva partnera", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da sastanci sa zapadnim predstavnicima nikada nisu laki, upravo suprotno, kaže, "jako su teški".

"Ja sam se juče, posle sastanka sa Donfrid, čula sa predsednikom Vučićem i rekla mu da mi zuji u glavi od napetosti, da kažete i branite svoje stavove, a da ne kažete nijednu pogrešnu reč i napravite prostor za dalje jačanje odnosa Srbije i SAD, što je važno za sve nas, za Srbe na KiM. To je veliki pritisak, jer se čini potpuno nepomirljivo - da branite svoje stavove, ali da ne rušite mostove", rekla je Brnabić.