01.05.2022.

20:08

Foto: Tanjug

Vesti

VI, HRVATI, NIŠTA NE RAZUMETE! Ne shvatate da postoje narodi koji neće da budu sluge, oni koji neće da Hitlera dočekuju cvećem!

Ne razumeju Hrvati, bednici bedni, baš ništa ne razumeju. Ne razumeju da na ovom svetu postoje slobodarski narodi, oni koji biraju da budu nezavisni i neutralni, oni koji Hitlera i sve druge “hitlere” ne dočekuju cvećem! 

Znamo mi, gospodo Hrvati, da ste vi navikli na ulogu slugu, da se čitava vaša istorija svodi da dočekivanja cvećem raznoraznih  “Hitlera”, ali vidite naš je izbor da budemo svoji, svoji na svome, da sami donosimo sve najvažnije odluke, da nam niko ne komanduje, da ne budemo sluge, ničije.

Ne razumete, mučenici mučeni, da bi naš predsednik Aleksandar Vučić kad bi sutra, ne dao Bog, odlučio da bude sluga kao vi, istog trenutka postao najbolji, najlepši i najpametniji, da bi ga vaše zapadne gazde i za “Nobela” kandidovale.

Informer

Ali, on to neće, mi Srbi to nećemo. Mi nikad nismo bili sluge i nikad to nećemo ni biti. I nije naš predsednik “sateran u kut”, njemu niko ne naređuje, njemu ne diktiraju odluke kako to čine vašim predsednicima i premijerima, on nema gazde ni u Moskvi, ni u Briselu, ni u Vašingtonu. 

Ako i dalje ne razumete, možda će najbolje biti da pročitate deo govora predsednika Vučića, govora koji je danas održao u Donjoj Gradini, najvećem stratištu vašeg hrvatslog, ustaškog logora Jasenovac.

- Sve što sam želeo da ostvarim u profesionalnom smislu, gotovo da jesam ostvario, ostaje mi samo da vas zamolim, da za sve ove nepravde o kojima pričam, dobro znate o čemu govorim, da znate da smo veliki narod brojčano i da moramo da ga sačuvamo. Da ne zaboravite sa čim se sprski narod već 77 godina suočava. U toj budućnosti moramo da uradimo sve da ostanemo živi i nevini. I da ne dozvolimo ničiju krv na svojim rukama. Da poštujemo elementarnu pravdu i moral. Da ostanemo normalni uprkos ludilu, da osudimo upotrebu sile, da tražimo mir za sebe i za sve oko nas. Mi želimo da dobra volja i ono što je najvažnije, mir, prevladaju na ovim prostorima, ali ne verujem da oni, koji su rušili srpski narod, to isto žele. Zato sam zahvalan što po ko zna koji put zajedno obeležavamo i naše praznike i naša stradanja i duhovne blagdane, i što zajednički gledamo kako da pronađemo način kako da opstanemo i da sačuvamo srpski narod, ma gde živi, a da gledamo da nikoga ne ugrozimo – rekao je naš predsednik, a vi ovo pročitajte još jednom, možda nešto i naučite, možda i razumete.