01.05.2022.

21:33

Foto: Printscreen

Vesti

MI SMO DUŽNI DA ZAŠTITIMO NAŠ NAROD! Vulin o neophodnosti da se naoružavamo i sa Istoka i sa Zapada!

Kada je reč o reakcijama iz regiona na vojnu izložbu na Batajnici, Vulin pita u čemu je problem sada kada nabavljamo naoružanje i sa zapada.

- Problem je kada naoružanje stiže i sa istoka, i sa zapada. Beskrajno sam ponosan što sam bio mali deo političke neutralnosti. Mi kao vojno neutralni moramo sami sebe da zaštitimo, a isto tako možemo da se naoružavamo i na istoku, i na zapadu. Dužni smo da budemo spremni za najteže trenutke - kaže Vulin.

Zapitao je zašto se Hrvatska naoružava.

- Šta će njima oružje, oni su u NATO?! Pokazali smo u Batajnici koliko domaće pameti ima, od Vojno-tehničkog instituta do dronova Željka Mitrovića. Srbija se oprema tamo gde je za nju najkorisnije - kaže Vulin.

Na pitanje da li je ugrožen "Lazanski" zbog situacije u Ukrajini, Vulin je rekao da Srbija nije uvela sankcije Rusiji i da ćemo koristiti sve što nam je u interesu.

- Možda bi bilo lepo živeti u svetu gde nije potrebno oružje, ali, evo, Švajcarci imaju najopremljeniju vojsku u Evropi i obavezno služenje vojnog roka. Isto je sa Austrijom, od koga se oni brane? - zapitao je Vulin.