09.05.2022.

12:43

Foto: sps

Vesti

Delegacija SPS položila venac na spomenik narodnim herojima na Kalemegdanu

 

"Danas odajemo počast svima koji su svoje živote ugradili u temelje slobode Srbije i Evrope. Ovi narodni heroji na Kalemegdanu su jedan od simbola anti-fašističke borbe našeg naroda koji je dao veliki doprinos u slomu najveće pošasti 20-og veka i time se stavio na stranu istine i slobode. Baštinjenje slobodarskih vrednosti predstavlja aksiom pravdoljubivih evropskih načela kojima Srbija pripada kao pobednica u svim borbama sa nepravdom, fašizmom i dekadencijom", navedeno je u pisanoj izjavi Socijalističke partije Srbije.

Socijalistička partija Srbije naglašava da značenje 9. maja predstavlja temelj današnje moderne Evrope, Evropske unije, naše evropske budućnosti i pokazuje da prave, pravdoljubive i pravične vrednosti nikad ne umiru, već su besmrtne, neprolazne i svevremene.

Venac su položili: predsednik IO GO SPS Vladan Zagrađanin, potpredsednik GO SPS, Branko Ružić, sekretarka FOŽ SPS, Snežana Paunović, potpredsednici IO GO SPS, Slobodan Milošević i Đorđe Čabarkapa, predsednik i potpredsednici Socijalističke omladine Srbije, Uglješa Marković, Dijana Radović i Filip Bukilić.