16.05.2022.

12:56

Foto: printscreen

Vesti

Vučićević na Pinku: Srbija mora da održi neutralnu i nezavisnu politiku, jer je samo takva politika garant očuvanja naših interesa! (VIDEO)

 

- Svi drugi gledaju samo svoje lične državne i nacionalne interese, oslanjaju se samo i jedino na golu silu - rekao je Vučićević.

Kako je istakao, predsednik Vučić je lepo juče rekao da Srbija treba da podržava stav G7, koji je saopštio da oni neće dozvoliti menjanje bilo kojih granica i da će, kako je dodao, apsolutno podržati politiku teritorijalnog suvereniteta i integriteta.

- I mi to podržavamo i radujemo se takvom stavu G7, jer takav stav znači da je Kosovo Srbija, da nema menjanja granica, i da moramo da poštujemo teritorijalni integritet Srbije – rekao je Vučićević.

Informer

Vučićević je podsetio da evropski političari kažu da neće dozvoliti nikakav dogovor Ukrajine sa Rusijom, koji bi značio odricanje od teritorije, a istovremeno, ti isti političari, kako kaže, traže od Srbije da prizna Kosovo.

- Putin nema drugi niti jači argument za svoju politiku i za ono što radi na istoku Evrope, od Kosova. Zapad će pokušati svim silama da natera Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo. To oni pokušavaju da urade. Izbijanje Putinu iz ruku kosovski argument, predstavlja „lomljenje zuba i kičme“ Srbiji – rekao je Vučićević.

On je istakao da Srbija mora da pokuša da sačuva najviše što se sačuvati može. Dodaje da moramo da gledamo svoje interese i da platimo najmanju moguću cenu.

- Moramo do krajnjih granica da pokušamo da očuvamo našu neutralnu i nezavisnu politiku, jer je samo takva politika garant očuvanja naših interesa – rekao je Vučićević.