17.05.2022.

17:46

Foto: Printscreen

Vesti

POSLANIK SNS RAZMONTIRAO LAŽNOG EKOLOGA! Đorđe Dabić Manojloviću: Zovi Rotšilde, šta se sekiraš, nek dreše kesu!

Naime, Manojlović je trebalo da se pojavi na suđenju na kojem je optužen kao organizator protesta, za koje kaže da mu se sudi „isključivo“ iz političkih razloga, kao da nije svestan da mu se sudi zbog neprijavljenog skupa i sprečavanja slobode kretanja građanima Srbije! 

On je na svom Tviter nalogu izneo banalan razlog zbog čega nije došao na suđenje.

- Napustio sam suđenje zato što nije dozvoljeno novinarima da snimaju suđenje, čime mi je povređen član 32. Ustava Republike Srbije. Ne priznajem odluke vladajuće partije, priznajem samo nezavisno sudstvo Republike Srbije - napisao je Manojlović.

Budući da je razlog i banalan, Đorđe Dabić je rešio da ga raskrinka i razreši sve nedoumice.

Da krenemo redom, član 32. Ustava apsolutno ne predviđa snimanje u sudnici niti ima veze sa pravljenjem cirkusa od institucije kakva je Sud. Veliki ustavobranitelju pročitaj pak malo niže i član 39. Ustava koji definiše pojam slobode kretanja koje ste uskratili hiljadama ljudi - napisao je Dabić.

On se onda osvrnuo i na član zakona koji se odnosi na konkretno delo zbog kojeg se sudi Manojloviću, i time ga u potpunosti razoružao!

- A vidi Savo i član 22. Zakona o javnom okupljanju i šta je predviđeno u slučaju neprijavljivanja skupa a šta kod blokade međunarodne saobraćajnice. Da ste na voljenom Zapadu policija bi i pripucala, a ovde samo kaznu treba da platiš. Zovi Rotšilde, šta se sekiraš nek dreše kesu - zaključio je Dabić.