23.05.2022.

14:09

Foto: printscreen

Vesti

Gasim svetla i štedim koliko god mogu! Moji računi su isti kao i vaši!

 

- Moji računi su isti kao i vaši. Štedim, gasim svetla kada i koliko god mogu, i ti računi za električnu energiju su manji nego bilo gde u Evropi. Jedino Gruzija ima jeftiniju električnu energiju od Srbije.  Morate da posmatrate celinu države, a ne samo jednu osobu. Kažu povećajte cene, time će trgovci biti zadovoljni, a hoće li građani biti zadovoljni? Morate da zadovoljite i jedne i druge. Struja će jednog dana svakako morati da poskupi, u onom trenutku kada budemo shvatili da smo zauzdali inflaciju, iako nam je ona uvezena.

Predsednik je istakao da moramo da budemo spremni da prihvatamo svoje greške i da samo tako možemo da rastemo.

– Ja ne odvrćem sijalice, za razliku od drugih gasim svetlo kada je nepotrebno da gori. Nisam od onih koji je toliko odgovoran da se tako ponaša, ali čestitam ljudima koji jesu. Meni smeta kada se mi podsmevamo ljudima na Zapadu koji govore o štednji i mukama s kojim će se suočiti tokom zime, a s druge strane mi je drago da ljudi u Srbiji nisu ni doživeli tu krizu. Spremaju se za letovanje. Pozivam ljude da i ove godine što više vremena provedu u Srbiji, svakako će biti teško. Vidim da je to neka nova taktika napada na mene “plašite narod” – odgovorio je Vučić.

- Da li smo imali genijalno rukovodstvo - ne, ali ono koje je bilo pre toga je bilo još gore. Ovo je bilo nesposobno, a ono pre toga su bili i nasposobni i lopovi. Ova zemlja ide u dobrom smeru, odlično se kreće napred i siguran sam da će nastaviti tim putem, samo tako smo uspeli da budemo najbrže rastuća ekonomija u celoj Evropi.