25.05.2022.

19:25

Foto:

Vesti

ZAPAD GOMILA TRUPE U BIH, SARAJEVO NIJE UVELO SANKCIJE RUSIJI, ALI JESTE SRBIJI! Dodik i Cvijanović su pretnja Amerima i treba ih skloniti!

U nastavku je dodatno pojasnio i istakao:    

- Drugačije izgleda, rekao je Galijašević za TV Hepi, kada posmatrate događaje iz BiH, a drugačije kada ih gledate iz Beograda i Vašingtona. Republike Srpske već mesec dana nema na naslovnim stranama u Srbiji, o problemima RS govori se sporadično i incidentno, ali to ne znači da su problemi stali!
       
Dodik i Željka Cvijanović imaju nacrtanu metu na leđima, oni su pod američkim i britanskim sankcijama, pretnja su američkim interesima u BiH i treba ih skloniti.
       
Vidimo horski nastup zapadnih zemalja da je BiH uvela sankcije Rusiji. Zašto bi zapadnim i nekim medijima u Srbiji bilo bitno da li je BiH neprijateljska zemlja Rusiji, ako Rusija kaže da je BiH prijateljska zemlja?
       
BiH nije uvela sankcije Rusiji. Ni jednu sankciju! To je zato što ambasadori ne mogu uvoditi sankcije. Može Sven Alkalaj da u Vašingtonu glasa kako hoće, može Turkovićeva da potpisuje memorandume i izjave, ali sankcija nema dok o odluku o tome ne donesu Predsjedništvo BiH i Savjet ministara.
       
Takva odluka nije donešena!
       
Pogledajte kompanije u BiH. Ovdj je puno značajnija Rusija - ona je ovde četvrti investitor!
       
Da li znate kako posluje rafinerija Brod, koja je ostvarila celi prošlogodišnji bruto dohodak i prihod kao za cijelu prošlu godinu?  
       
Radi nesmetano kao i rafinerija ulja u Modriči. Pogledajte i Zarubežnjeft, Optima grupu, Nestro petrol, Gasprom i Sberbanku sa sedištima u Sarajevu - sve radi nesmetano.
       
Ni jedan ruski diplomata ovde nije progonjen!
       
Dakle, Sarajevo nije uvelo sankcije Rusiji. Ali, jeste uvelo sankcije Srbiji. Pa, 37 vaših intelektualaca ne može da pređe granicu BiH! Sarajevo nije uvelo sankcije Rusiji, a jeste vama! E, zašto bi onda Zapad pokušavao ubediti javnost da je BiH uvela sankcije Rusiji i da je sada na redu Srbija jer "evo i Bosna je uvela"?

Informer