30.05.2022.

19:28

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

EVROPSKI KOMESAR ZA PROŠIRENJE VERHEJI: Deca u Srbiji dobiće najbolju zdravstvenu negu u Evropi!

- Veoma sam zadovoljan što sam video ovakve stvari u Srbiji, vladu i predsednika koji svi isto misle - da je zdravlje naše dece najvažnije - rekao je Varheji.

Istakao je da je taj projekat možda jedini pozitivan efekat kovida, pošto se o njemu počelo razmišljati zbog pandemije.

Varheji je rekao da su u Evropi, takođe shvatili da će se zdravlje u budućnosti još više ceniti.

- Zbog toga mi je nevorovatno zadovoljstvo što sam deo ovog projekta. EU nikada nije podrzavala ovako velikih projekat u zdravstvu kao ovde, mi ovako investiramo u buduće generacije i nove tehnologije, ali ne samo u sjajnu opremu već i u vrstu znanja. Deca Srbije će dobiti najbolju moguću negu u Evropi, a možda i u svetu - naglasio je evropski komersa.

Informer

Dodao je da je veoma srećan da je plan na kome su radili skoro već dve godine mobilisao skoro trećinu BDP-a celog Blakana i dodao da je to potpuno novi pristup koji sada donosi plodove.

- Ovo je veoma dobar projekat. Radimo drugačije stvari ovih dana, pokušavamo da budemo od većeg značaja zbog izazova u regionu i želimo da nešto zajedno stvaramo, da se ekonomski plan napravi za ceo region. Želimo ne samo da budemo važni, već da budemo važni za ljude i menjamo im živote. Fokusirani smo na doprinose građanima, gde se vidi najveća razlika i nadamo se da će ovaj primer to i pokazati - istakao je Varheji.

Izrazio je zadovoljstvo zbog toga što vidi da radovi napreduju i što će "Tiršova 2" za manje od tri godine postati stvarnost.

Varheji je dodao da će taj projekat pomoći mnogo Beogradu, ali i građanima cele zemlje.

Donacija EU za gradnju te dečje klinike iznosi 35,7 miliona evra, što je jedna od najvećih donacija koje je Unija odobrila za projekte van sektora transporta i energetike.