03.06.2022.

16:15

Foto: Tanjug

Vesti

DOLAZAK LAVROVA U BEOGRAD UGROŽAVA POSETU NEMAČKOG KANCELARA? Vučić otkrio kada će definitivno objaviti sve detalje ovih susreta!

On je tako odgovorio na novinarsko pitanje - da li izjava Marije Zaharove, da će Lavrov posetiti Srbiju 6. i 7. juna, znači da su otklonjene "peripetije" oko njegovog dolaska, budući da je sam Vučić rekao da ta poseta "nije sigurna".

Vučić je novinarima u Vranju rekao da je video u jednom od tih medija naslov koji kaže da je Zaharova negirala nešto što je on rekao, a to nije tačno.

- Još jedna u nizu laži. Naravno da su posetu planirali, ustanovili kako bi trebalo da izgleda, a ja sam govorio o drugim stvarima. Videćemo, obavestićemo vas u roku od dva dana - rekao je Vučić.

Na institiranje novinara na pitanjima o dolasku Lavrova, Vučić je odgovorio:

- Da li stvarno mislite da sam toliko glup ili nepismen, pa me potcenjuete... Znači da postoji nešto što ja znam, a vi ne znate. Zato vam kažem, strpite se, dan, dva, moguće da sve bude u redu, a moguće da ne bude. Sve je zakazano, kada je sa Selakovićem, gde sam ja na večeri, gde je poseta groblju... To je sve u redu, ali ima nekih drugih problema - rekao je Vučić.

Na pitanje da li bi to moglo da ugrozi posetu nemačkog kancelara Olafa Šolca, odgovorio je:

- Ništa ne isključujem.