05.06.2022.

20:35

Foto: Printscreen

Vesti

NATO DEMONSTRACIJE PROTIV VUČIĆA SUTRA U 10 SATI ISPRED PREDSEDNIŠTVA: Po svaku cenu zaustaviti nezavisnu politiku Srbije i sprečiti dolazak Lavrova u Srbiju!

Proukrajinske organizacije u Srbiji, iza kojih stoje pojedine zapadne ambasade i strukture NATO, najavile se za sutra u 10 časova protest ispred zgrade Predsedništva Srbije.

Iako je najavljena poseta Sergeja Lavrova postala sve neizvesnija i bliža konkluziji da se neće dogoditi, u Srbiji određeni ljudi, pod uticajem stranih zapadnih ambasada, najavili su za sutra protest ispred Predsedništva Srbije zbog sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim ambasadorom Bocan-Harčenkom. Povod skupa je kako navode “pokazati Vučiću i Harčenku šta misle o njima i tome što će ugostiti Lavrova”.

Svojim povodom za skup, ova stranica na internetu i ljudi koji pozivaju na protest, ne skrivaju pravu nameru, a to je da demonstriraju protiv Vučića samo zato što se trudi da Srbiju drži podaleko od problema i uticaja i sa Zapada i Istoka, odnosno da ne žele nezavisnu politiku Srbije. Svi znaju vrlo dobro da predsednik Vučić drži podjednako dobre odnose i sa Rusijom i zemljama članicama NATO, međutim određeni žele da iskoriste posetu Lavrova kako bi u Beogradu napravili “NATO demonstracije”.

- Dragi prijatelji, pozivamo Vas da se sutra 6. juna u 10 sati okupimo ispred zgrade Predsedništva Srbije, da Vučiću i Harčenku kažemo šta mislimo o njima, kao i sramnom pokušaju srpskih vlasti, da ugose ministra spoljnih poslova države agresora - navode iz ovog udruženja.

Informer

Podsetimo,najavljena poseta Sergeja Lavrova postaje sve je neizvesnija. Cela situacija je dobila obrise političkog trilera sa elementima “diplomatije ispod stola”, a da u tome nema nikakve krivice zvaničnog Beograda.

Vučić jedini pretpostavio komplikacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno je prethodnih dana saopštio da se komplikuju stvari u vezi sa planiranim dolaskom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Predsednika Srbije nisu mogli da “upecaju” i isprovociraju tajkunski mediji poput “Nove S” i “N1”, koji su u svojim vestima o najavama moguće posete pokušali da nametnu krivicu Vučiću da se time “gura prst u oko EU”. Dok su oni stvar najavljivali kao definitvno dogovorenu, Vučić je upozoravao da može doći do komplikacija.