05.06.2022.

20:38

Foto: AP/Reuters/Fptoilustracija

Vesti

OVO SE VIŠE NE MOŽE SAKRITI! SRBIJI PRIZNANJE ZA PRINCIPIJELNU POZICIJU I POLITIKU I IZ MOSKE I IZ BERLNA! Gledajte i učite, tako se to radi!

Istorijska pozicija koju je zauzela Srbija tokom specijalne intervencije Rusije u Ukrajini, trebalo bi već tokom naredne sedmice da dobije konačnu potvrdu posle čega više ništa neće biti isto.

Tokom više od stotinu dana najsumanutijih Zapadnih sankcija prema Rusiji i nezabeleženog progona celokupnog jednog naroda, svih slojeva njegovog društva u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, Srbija je uspela da ostane samostalna.

Jedina u Evropi (uz Republiku Srpsku), potpuno okružena državama koje histerično gaze, medijski uništavaju i svim mogućim merama pokušavaju da kažnjavaju Rusiju, Srbija je usled pritisaka ostala čvrsta u odluci da ne uvodi sankcije bratskom narodu, i velikom spoljnopolitičkom savezniku.

Važan trenutak za poziciju Srbije

Sada je došao krupan momenat da Beograd definitivno dobije priznanje za svoju principijelnu i neprikosnovenu poziciju.

Srbija bi, kao jedina zemlja u Evropi, u samo tri dana mogla da ugosti šefa inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova i kancelara Nemačke Olafa Šolca.

Zvaničnici Srbije trebalo bi u utorak 7. juna da razgovaraju sa prvim diplomatom Ruske federacije, a 10. juna za liderom najsnažnije evropske zemlje i, samim tim, predstavnikom političkog Zapada.

Svako dobronameran ko želi okončanje velikog svetskog sukoba, ko ne priželjkuje apokaliptičnu eskalaciju i ko veruje u veleobrt i pozitivan rasplet bezizlaza u kome su se našle velike sile može samo da se raduje ovim posetama Beogradu.

Samo onaj ko je potpuno zastranio u ludačkim teorijama da Rusija sa svojom crkvom, vrednostima, kulturom i istorijom, treba da nestane, navija za to da Lavrov u ponedeljak ne sleti u srpsku prestonicu.

Samo onaj ko je usled ekstremističkih uverenja poverovao i u neverovatno bezumnu agednu Zapadnih medijskih i političkih centara moći, može da priželjkuje scenario po kome Šolc odbija da dođe u Srbiju, jer je pre njega u toj zemlji bio Sergej Lavrov.