06.06.2022.

07:00

Foto: ATAIMAGES

Vesti

BOLESNA KAMPANJA, MEDIJSKO-POLITIČKI STRAVA I UŽAS! NAJSTRAŠNIJI LAŽOVI! Glumataju žrtve, a linčuju Vučića i njegovu porodicu!

Đilasovski mrzitelji još jednom su uhvaćeni u strašnoj, najstrašnijoj laži! Novinari i urednici lista 'Nova' ustvrdili su da nikada nisu pominjali i napadali porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a samo na njihovom portalu za dve godine objavljena su čak 174 velika negativna teksta protiv Danila i Andreja Vučića, sina i brata šefa države!

Dno dna

Ovo je na nivou: ako sam juče falsifikovao predsednikove reči i lagao da Srbija neće imati dovoljno hrane, sutra tvrdim da o tome nikad nisam pisao

Ištvan Kaić, analitičar medija

Strašnu laž da nikada u tekstovima nisu spomenuli Vučićevu porodicu izneo je Stojan Drčelić, urednik lista 'Nova', odgovarajući premijerki Ani Brnabić.

'Vučiću porodicu nikada nismo pominjali. To je lako proveriti. Znači, premijerka laže, laže skoro ko Vučić', napisao je Drčelić u kolumni.

Istina je, međutim, potpuno drugačija - jednostavnim pretraživanjem interneta dolazi se do podatka da su samo na njihovom portalu 'Nova' za dve godine objavljena najmanje 174 velika negativna teksta protiv Danila i Andreja Vučića!

Ivana Vučićević: Neverovatno licemerje

Ivana Vučićević, direktorka i glavna urednica Studija B, kaže da je matrica takozvanih opozicionih medija jasna: pljuvati po Vučiću i vlasti u Srbiji po svaku cenu.

- Vučić je kriv za suše i poplave, za loš rod, nisku cenu pšenice, krizu na tržištu nafte, rat u Ukrajini i sve druge gluposti koje im padaju na pamet. A kad ostanu bez ideje, pljuju Vučićevu porodicu. Neka se sete kako su Vučićevog sina Danila optuživali da se druži sa kriminalcima, brata Andreja da maltene upravlja Srbijom iz senke, kao i Vučićeve stare roditelje, pa čak i malog sina Vukana. Osim što tu nema ni 'n' od novinarstva, jasno je da je cilj ovakvih besmislenih laži da se predsednik oslabi. Neka se seti Đilas kako je prosipao krokodilske suze kad su mu građani sa terasa puštali pesmu, a on se žalio kako to mogu da čuju njegova deca. Za Đilasa je, dakle, porodica svetinja, a Vučićevu može da pljuje ko i kako stigne?! - naglašava Vučićevićeva.

Informer

Ivana Vučićević

Samo 'tagovani' tekstovi

Od ukupnog broja ovih tekstova, 85 priloga odnosilo se na Danila Vučića, a 89 na predsednikovog brata Andreja. Stručnjaci naglašavaju da su ovo samo 'tagovani' tekstovi, dakle, oni koji su direktno označeni, i da je broj tekstova o Vučićevoj porodici u kojima se ona samo uzgred pominje mnogo, bar deset puta, veći!

Premijerka Ana Brnabić, komentarišući ove navode, kaže da da su novinari i urednici lista 'Nova' uhvaćeni u očiglednoj laži i da bi trebalo 'izmisliti jedinicu za meru laži' po izjavi Stojana Drčelića, urednika ovog lista.

- Porodicu Vučić pominjali su na najgori način, kriminalizovali je i dehumanizovali kontinuirano više od tri godine. Na primer, povezivanje Danila Vučića sa Belivukom, čime je crtana meta na čelu sinu predsednika Srbije. Nikada se niko nije izvinio za laži, nego se samo preko laži pređe i krene na nove, još strašnije laži - kaže Brnabićeva, dodajući da ni Vučić, ni ona nikada nisu tužili novinare i medije.

Moj ugao

NEBOJŠA KRSTIĆ, MARKETINŠKI STRUČNJAK

Istina je: 'Nova S' ne pominje Vučića. Vučić je jedina tema njihovog propagandnog rata koji uporno pokušavaju da nazovu 'profesionalnim novinarstvom'.

Informer

Nebojša Krstić

- Političari su na tapetu medija, ali se nigde u civilizovanom svetu ne udara na porodicu. Mene napadaju jer govorim istinu, to im smeta po difoltu. Političari su javne ličnosti, a vi znate da Vučić nikada nikoga nije tužio, šta god da su pričali i pisali o njemu. Ali kada krenete na porodicu, to zaista nigde na svetu nema, to je postalo kontinuirano.. Pa vi predsednikovo dete povezujete sa ubicama, klanovima, dovodite u pitanje njegovu bezbednost i njegov život... - upozorava premijerka Srbije.

Prema njenim rečima, ovakvi napadi dešavaju se u trenutku kada je državi, ali i celom svetu, jako teško.

- Žao mi je što se takvi napadi nastavljaju u vreme koje je izuzetno teško i za Srbiju, i za čitav svet. Vučić pokušava da nas iz toga izvuče, da sačuvamo slobodu i nezavisnost u donošenju odluka, a da nastavimo sa investicijama i razvojem. Sve su sami o sebi rekli... - kaže Brnabićeva.

Brojke

85 NEGATIVNIH PRILOGA/TEKSTOVA ODNOSILO SE NA DANILA VUČIĆA

89 NEGATIVNIH PRILOGA/TEKSTOVA ODNOSILO SE NA ANDREJA VUČIĆA

Piši, pa onda poriči

Analitičar medija Ištvan Kaić, koji je raskrinkao laž 'Nove', kaže da je ostao zabezeknut kada je video tvrdnje urednika iz lista 'Nova'.

- Mislio sam da je deviza 'Junajted grupe' dosad bila da se laže sofisticirano, manipulativnom nadogradnjom koja ima bar neku činjeničnu bazu. Ali poznajući biografiju Stojana Drčelića, još dok je pre dve decenije u tabloidu 'Balkan' osporavao optužnicu za ubistvo premijera, da su dve varijante u opticaju: ili je tekst pisao potpuno obeznanjen tekućinom iz svoje svakodnevnice ili su stvari toliko otišle dođavola da zna da su njegovi konzumenti intelektualno skroz otupeli od ostrašćenosti i da mogu da progutaju i najbrutalniju laž. Jer ovo je na nivou: za ono što sam juče radio danas tvrdim da nisam. Ako sam juče falsifikovao predsednikove reči i pisao da Srbija neće imati dovoljno hrane, sutra tvrdim da nikad nisam o tome pisao. E pa pošto je pomenuti Stojan dodao i 'da se to može lako proveriti', ja sam to i uradio. Lako sam proverio tagove za Danila i Andreja Vučića i poslao svima da se uvere! - zaključuje Kaić.