12.06.2022.

21:44

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Vesti

ĐILAS JE BIO VELIKA GREŠKA! Jeremić: Lažirao je istraživanje javnog mnjenja da bi delovalo da je SSP najjača stranka opozicije!

Upitan koje su najveće greške koje je koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije i Beograda napravila pre i posle izbora za republičku i gradsku skupštinu i za predsednika Srbije, Jeremić je rekao da ih je bilo mnogo, "ali prva velika greška je bila besprizorno nametanje kandidature Zdravka Ponoša od strane SSP-a, što je inače mesecima u potaji planirano bez znanja rukovodstva Narodne stranke, s ciljem da se ona preuzme ili oslabi".

- To se srećom nije dogodilo, ali ta zavera je nanela štetu na duže staze. Druga velika greška je bilo to što je Dragan Đilas sistematski lažirao istraživanja javnog mnjenja, i te brojeve koristio kao argument da se SSP proglasi najvećom strankom opozicije i preuzme potpunu kontrolu nad zajedničkom kampanjom. Sve to, međutim, bledi u odnosu na katastrofalan kiks nakon izbora - istakao je Jeremić. 

Dodao je da je Đilasov odlazak kod Aleksandra Vučića imao efekat "bacanja atomske bombe" na poverenje, ne samo u okviru koalicije, već i u biračkom telu.