20.06.2022.

17:29

Foto: Printscreen

Vesti

ŽELJKO MITROVIĆ RAZOTKRIO SAVU MANOJLOVIĆA! On je seoska varalica i veliki lažov, pokazao je da ne zna ništa iz oblasti prava!

- Da ne gubimo vreme na gluposti. Ja sam ovde da bih ogolio koliki je Savo Manojlović lažov. Naravno da nisam kršio zakon. Da je Savo dobro pročitao, on bi shvatio da nije u pravu. Koliko postoji medijskih zakona? Pa vi ste pravnik, vi se bavite time? Kako ne znate. Ispostavilo se da je on neznalica i seoska varalica. U vreme kada ste vi došli iz Prištine i kada ste tamo zaradili velike pare, ja sam bio u Beogradu i branio mostove svojim telom - rekao je Mitrović.

On je istakao da sve piše u Zakonu o medijima i da Manojlović priča gluposti. 

- Recite nam Savo koji porez nije plaćen. Evo papiri o plaćanju. Recite mi koji porez nije plaćen. Hoću odgovor odmah. Ako sam ja u pravu, 20 posto nacionalna televizija mora imati ukupno dečijeg, naučno-obrazovnog, kulturno-zabavnog programa. Mi smo se bavili kategorizacijom. Kada god pošaljemo nekoga selo da napravi prilog to je dokumentarni prilog, a ne informativni. E to nije shvatio Savo - objasnio je Mitrović.

Kada je reč o promeni programskog elaborata, Mitrović kaže da se oni predaju na osam godina, a da se za to vreme programi - menjaju.

- Mi radimo kategorizaciju programa i na osnovu toga nas REM proverava. Jutarnji program je kolažni program, iako ga mi, greškom, nazivamo prosto jutarnji. Isto tako, emisija "DNK" je čisto dokumentarni program - objašnjava Mitrović.

Manojlović kritikuje Pink zbog "emitovanja nasilja", a isto zamera još jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Ocenjuje i da su rijalitiji "protivpravno lišavanje slobode" i da bi tužilaštvo moralo da reaguje.

- Morala bi biti oduzeta frekvencija - kaže Manojlović.

- Manojlović, ne samo što je lažov i prevarant, već je i vrhunska neznalica! Kada govori o rijalitijima, govori o "Zadruzi", iako je reč o nagrađivanom rijaliti programu - kaže Mitrović i dodaje:

Na nacionalnoj frekvenciji se ne emituje ništa što je u suprotnosti sa zakonom. Ne dešavaju se te stvari! Imamo četiri strima na kojima se prate dešavanja iz Zadruge, a sva četiri strima se emituju preko kablovskih operatera i plaćaju se mesečno. Te strimove prate i portali, odatle prenose dešavanja u Zadruzi, a ispadne kao su neke stvari emitovane na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ali to nije tačno. To završi na internetu, a na internetu program sa ta četiri strima mogu da vide građani, pa i sam Savo Manojlović. Mi bipujemo i blurujemo program iz rijalitija 60 sekundi pre emitovanja, a ovo što Savo priča, to je kameno doba. Mi imamo robotiku koja reaguje na ključne reči i takve stvari se ne emituju na nacionalnoj frekvenciji.

Ističe da živimo u 2022. godini, da je tehnologija naporedovala i da svuda u svetu postoje rijalitiji na nacionalnoj frekvenciji.

- Ko vama traži da ukinete rijaliti? - zapitao je Manojlović, čija peticija upravo to traži.

- Pa, vi! - jasno mu je odgovorio Mitrović.