21.06.2022.

07:00

Foto: Beta

Vesti

HVALIO SE RAZBIJANJEM JUGOSLAVIJE, A SADA SAVETUJE ŠIPTARE! Mesić: Kosovo da kupi nezavisnost!

Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić kaže da bi lažna država Kosovo trebalo da kupi svoju nezavisnost!?

Mesić objašnjava da bi Priština trebalo da pošalje svoje ljude u zemlje Južne Amerike, Azije i Afrike kako bi ih velikim parama uverili da priznaju 'Kosovo'!?! Prema njegovim rečima, to mora da bude ozbiljna strategija.

Patološka mržnja

Stjepan Mesić, koji se svojevremeno hvalio razbijanjem bivše Jugoslavije rekavši: 'Obavio sam zadatak, Jugoslavije više nema - hvala vam lepo!', sada radi i na razbijanju Srbije!?

- Kosovo bi trebalo da pošalje delegacije u zemlje Južne Amerike, Azije i Afrike kako bi ih ubedile da priznaju kosovsku nezavisnost, ali to mnogo košta. Trebalo bi da pošalje delegacije u predstavništva zemalja članica UN sa pismima i da im se obrazloži zašto treba priznati Kosovo. Potrebno je da se napravi kampanja sa ozbiljnim predlozima kako bi shvatili, a da se odustane od izletničkih odlazaka samo u jednu zemlju - posavetovao je Mesić predstavnike lažne države u intervjuu za prištinski portal 'Geopost'.

Komentarišući ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da je ovde jedini zajednički imenitelj bolesna mržnja prema Srbima.

- Mesićevi saveti kosovskim Šiptarima jesu saveti propalog i korumpiranog političara propaloj i korumpiranoj družini. Njihov jedini orijentir jeste patološka mržnja prema Srbiji. Da parafraziram Šekspira, puno buke i besa, ali bez ikakvog značenja, odnosno mnogo buke ni oko čega - naglašava Pavić.

Informer

Aleksandar Pavić

Ilija Životić iz Odbora za KiM ističe da se ništa drugo ne može ni očekivati od čoveka koji je ponosno isticao da je učestvovao u razbijanju jedne države.

- Mesić danas albanskim separatistima, kojima je njegova Hrvatska jedan od glavnih pokrovitelja, daje savete osmišljene upravo na tom prethodnom iskustvu. On se drsko meša u unutrašnje poslove suverene države Srbije. Bolje bi mu bilo da se koncentriše na svoju zemlju i spreči egzodus mladih, koji već godinama beže iz Hrvatske - kaže Životić.

Ništa novo

Ivan Miletić, programski direktor Instituta za javnu diplomatiju, podseća da Hrvati i Albanci sarađuju još od početka rata za jugoslovensko nasleđe 1991. godine.

- Veliki broj oficira takozvane OVK bili su u hrvatskoj vojsci ili vodili organizacije Albanaca u Hrvatskoj pre 1998. godine. Hrvatska je jedan od glavnih snabdevača opremom takozvanih bezbednosnih snaga Kosova. U dijaspori organizacije Albanaca koriste hrvatske klubove za svoja okupljanja. I zato ne iznenađuje dalje produbljivanje saradnje hrvatskih i kosovskih političkih krugova, nasuprot poziciji Srbije - zaključuje Miletić.