30.06.2022.

22:58

Foto: REUTERS/Toby Melville

Vesti

VIMBLDON - 4. DAN! Kirjos počistio Krajinovića, Nadal se ponovo mučio, dva velika iznenađenja u muškoj konkurenciji!

Danas smo imali jednog predstavnika na čuvenom engleskom turniru, ipak to nije prošlo baš najbolje.

Naš Filip Krajinović ubedljivo je izgubio od Nika Kirjosa rezultatom 6:2, 6:3, 6:1. Nije australijski teniser pružio nikakvu šansu Krajinoviću.

Informer

Nik Kirjos

Američki teniser Maks Điron bio je senzacija drugog dana turnira kada je porazio Kasper Ruda, ipak sada je poražen od Aleksa Molčana (6:3, 6:2, 6:4).

Za izenađenje se pobrinuo Brendon Nakašima koji je savladao Denis Šapovalov. Uspešan je bio i domaći teniser Lajam Broudi koji je savladao Dijega Švarcaman posle pet setova borbe.

Bez problem u narednu rundu plasirao se Stefanos Cicipas koji je pobedio Džordana Tompsona sa 3:0 u setovima. 

Drugi nosilac Rafael Nadal ponovo je imao poteškoće na meču. On je bio bolji od Ričarda Bernakisa 6:4, 6:4, 4:6, 6:3). Iako nije ni Top 100 tenisera na ATP listi, Berankis je pružio dostojan otpor Nadalu, čak je i osvojio jedan set.

Informer

Rafael Nadal-

Što se tiče ženske konkurencije, četvrta teniserka sveta Paula Badosa bila je bolja od Rumunke Irine Bare sa 2:0 u setovima.

Najbolje plasirana teniser Iga Švjontek teškom mukom je izborila treće kolo. Ona je igrala protiv  138. igračice na WTA listi Holanđanke Lesli Pataname, a do pobede je došla rezultatom 6:4, 4:6, 6:3.

Informer

Iga Švjontek

Do trećeg kola je došla i nekadašnja šampionka Vimbldona Simona Halep pobedom nad  Kirsten Filpkens rezultatom 7:5, 6:4.

Do trijumfa je stigla i Karolina Pliskova koja je savladala Kejt Boulter rezultatom 6:3, 6:7, 6:4.

Ovogodišnja finalistkinja Rolan Garosa Koko Gauf pobedila je Mihaelu Buzarensku sa 6:2, 6:3.