06.07.2022.

11:51

Foto: informer.rs

Vesti

Kad je neko rekao da je Srbinu nemoguće ugoditi, mora da je mislio na Ivanjicu - IMAĆETE POVEĆANJE PENZIJA OD 19 ODSTO, A GLEDAĆEMO I ZA JEDNOKRATNU POMOĆ TOKOM ZIME!


- Gledaćemo da već od novembra imate povećanje penzija, zaključno sa januarom, u visini od oko 19 odsto, gotovo 20 procenata. Nikada toliko povećanje penzija nismo imali - rekao je Vučć obraćajući se građanima Ivanjice, uoči sastanka sa predsednicima opština Moravičkog okruga.

Naglasio je da se ne radi o jednokratnoj pomoći, već o nečemu što je za stalno.

Pojedini okupljeni su ga upitali šta je sa jednokratnom pomoći za penzionere, na šta je Vučić, u šali, konstatovao da "kada je neko rekao da Srbinu nije moguće ugoditi, mora da je Ivanjicu posetio".

- Prošli put kada posetio Ivanjicu rečeno mi je - što pričas samo o jednokratnim merama, sada kada kažem dobijate za stalno 20 odsto povećanje, pitate me šta je sa jednokratnom pomoći... Nikada ne možete da zadovoljte želje ljudi - rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da će država gledati tokom zime da bude i jednokratne pomoći, ali da najpre mora analizirati državnu kasnu.