07.07.2022.

09:11

Foto: informer.rs

Vesti

NA OVO JE VUČIĆ UPOZORAVAO! ROSU je upao u Štrpce, Kurtijeve namere su jasne, zastrašiti i PROTERATI Srbe!

Specijalci ROSU su raspoređeni na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu Šarski odred na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina.

Informer

Upad ROSU u Štrpce na Ivanjdan

Oni su ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik, s obzirom da je danas seoska slava sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu kada se okuplja veliki broj meštana, a isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu. Iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere koje su legalno postavljene pre skoro deset godina, nisu u funkciji već duže vreme i to su proveravali i prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce, maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše.

Podsetimo, Vučić je uputio jasnu poruku nakon najnovijih ucena lažne države Kosovo i Zapada koje se odnose na sramnu odluku Prištine da zabrani srpske lične karte i nakon 30. septembra ukine važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova “KM”, “GL”, “PR”, “UR” i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana.

Predsednik je okarakterisao ovakve odluke kao jasan cilj da se proteraju Srbi sa Kosova i Metohije i da se sprovede nova “Oluja” nad Srbima.

Doneli su dve odluke. Prva je uskraćivanje prava na ulaz sa ličnim kartama, uvode tzv. deklaracijske izveštaje. Druga odluka je sa jedinim ciljem da se proteraju Srbi, gde u roku od dva meseca žele da ubede Srbe da upišu tablice u RKS, da ubede Srbe da pristanu na to. Računaju da će svi Srbi da napuste teriroriju Kosova, sprovode novu Oluju nad Srbima. Trpimo dugo pritisak predstavnika Kvinte, nije mi problem što misle da smo mi glupi, već je problem što misle da su mnogo pametni.

Vučić je takođe rekao da s obzirom na to da se ova odluka odnosi na 30. septembar, Albanci planiraju opšti napad na Srbe najkasnije do 1. oktobra.

Ovo se dešava zato što su arogantni i bahati i zato Srbiji mogu da rade sve što požele. Naš narod neće više to da trpi, upade njihovih jedinica, neće. Oni su nama dali rok za tablice do 30. septembra, što znači da planiraju opšti napad do 1. oktobra. I da se zna da su ih podržali predstavnici Kvinte – rekao je Vučić.

Informer

 

Predsednik je oštro reagovao na ovakvu bahatost i uputio jasnu poruku.

Iz sebe sam ispraznio večeras sve što mislim. Naš odgovor biće trezven, ubitačan, ali istinit. Imaju rok da razmisle tri puta do 30. septembra – zaključio je Vučić na jednoj od najoštrijih konferencija za štampu.

 

Tagovi: