12.07.2022.

11:27

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

Odnosi između Srbije i Poljske su tradicionalno prijatelјski! Vučić se sastao sa Zbignjevom Rauom!

 

Vučić je istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i na visokom nivou i naglasio da je neophodno intenziviranje ekonomske saradnje, saopštila je pres služba predsednika Republike.

On je naglasio da Srbija veoma ceni odličnu saradnju sa OEBS-om, kao važnim formatom za dijalog o gorućim pitanjima u oblasti evropske bezbednosti, posebno u aktuelnim geo-političkim prilikama, te zahvalio na podršci koju Poljska pruža, kako Srbiji, tako i regionu Zapadnog Balkana na polju evrointegracija.

Ministar Rau je pozdravio ulogu Srbije u OEBS-u, kojom daje snažan doprinos multilateralizmu i naglasio značaj reformi koje naša zemlja sprovodi na evropskom putu.

Sagovornici su razgovarali i o situaciji na Zapadnom Balkanu i naglasili neophodnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu, što je predsednik Vučić svrstao među spoljnopolitičke prioritete Srbije.

- Razgovarali smo o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji, ali i o aktuelnoj globalnoj krizi i ulozi OEBS-a, kao adekvatne institucije za dijalog o gorućim pitanjima u oblasti evropske bezbednosti, čije bi kapacitete i fleksibilnost trebalo maksimalno iskoristiti za uspostavlјanje konstruktivnog dijaloga između država učesnica.

Odnosi između Srbije i Poljske su tradicionalno prijatelјski. Saglasili smo se da bi za njihovo dalјe jačanje trebalo intenzivirati politički dijalog na visokom i najvišem nivou - napisao je Vučić na Instagramu.