14.07.2022.

13:25

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

Oglasio se Vučić, evo KADA SAOPŠTAVA REZULTATE I UTISKE SA KONSULTACIJA SA ČELNICIMA IZBORNIH LISTA!

 

Podsetimo, danas u 9 sati počele su konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o novoj Vladi, koje će trajati narednih pet dana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predstavnike parlamentarnih izbornih lista koje su prešle cenzus na konsultacije o vladi narednih dana, a sinoć je naveo da će u tim razgovorima imati racionalan i profesionalan pristup, jer je njegovo da sasluša ljude koji to žele.

Prvog dana su na Andrićev venac došli predstavnici manjina, a razgovore su "otvorili" čelnici Koalicije doline Albanaca.

Posle njih, Vučić je razgovarao sa predstavnicima Hrvata i koalicije Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani i na kraju liste Muftijin amanet Stranka pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorilića.

Pet dana razgovora

Današnje konsultacije, međutim, ne znače i kraj razgovora sa svim listama koje će svoje predstavnike imati u budućem sazivu Skupštine Srbije, s obzirom da je planirano da oni traju pet dana.

Poslednjeg dana, na razgovorima će biti predstavnici dve partije: Srpske napredne stranke i Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

Kako sada stvari stoje, pozivu na razgovor odazvaće se većina predstavnika pozvanih lista čiji će poslanici ući u srpski parlament, tako da se očekuje i sastanak sa SNS, SPS, Dverima, Zavetnicima, Novom DSS i SSP.

Pozivu se, međutim, neće odazvati, kako je do sada poznato, Narodna stranka i Demokratska stranka, lista Moramo ali, po svoj prilici, ni pokret Ne davimo Beograd. Na razgovor je danas bila pozvana i SDA Sandžaka, ali je ta stranka odlučila da se ne odazove pozivu.

Nakon završenih konsultacije, biće sazvana i konstitutivna sednica Skupštine Srbije koja je planirana za 25, 26. i 27. jul, piše Blic.