18.07.2022.

10:18

Foto: printscreen

Vesti

SVE USTAŠKE LAŽI PALE U VODU! Sprečili Vučića da ode u Jasenovac da ne bi ponovio ISTINU O VIŠE STOTINA HILJADA POBIJENIH SRBA I PRIPADNIKA DRUGIH NARODA!

 

Ustaške vlasti su sprečile predsednika Vučića da dođe u Jasenovac ne zato sto je Vučić "provokator" ili "rušilac mira na Balkanu" kako su juče pravdali svoju skandaloznu odluku, već zato što je Vučić hteo da ponovi istinu o više stotina hiljada pobijenih Srba i pripadnika drugih naroda!

To su danas i pokazali. Hrvatski Jutarnji list objavio je vest pod naslovom Čičak: ‘Pogledajte notu Srbije, u njoj možete jasno iščitati pozadinu Vučićeve provokacije‘ u kome navode reči nekadašnjeg predsednika Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička da se u noti koju je srpsko ministarstvo spoljnih poslova 15. jula uputilo hrvatskom vide "pravi razlozi Vučićeve namere da dođe u Jasenovac".

"U noti se navodi da je Jasenovac mesto stradanja više stotina hiljada nevinih žrtava srpske, jevrejske, romske i drugih nacionalnosti. Vučić je svojim dolaskom želeo da da legitimitet velikosrpskoj tezi da je u Jasenovcu pobijeno više stotina hiljada ljudi što se iz sadržaja note najbolje vidi. Reč je o tezi koja je u međunarodnim stručnim krugovima odavno odbačena pa i od strane jevrejske zajednice i svi prihvataju da je u tom logoru ubijeno oko 80 hiljada osoba. No, Srbija od tvrdnje ne odustaje", rekao je Ivan Zvonimir Čičak, nastavljajući ustašku retoriku i davajući podršku ustaškom režimu Plenkovića, i ističući da hrvatska Vlada nikako ne bi smjela dopustiti Vučiću dolazak u Jasenovac uz takvo obrazloženje jer bi njegovim dolaskom bio dat međunarodni legitimitet toj tezi.

Dakle, ovime su sve njihove jučerašnje priče pale u vodu, sve izmišljotine o tome da je bila loša diplomatska komunikacija.

Trebalo je samo ućutkati Vučića da ne izgovori istinu!

Podsetimo, ustaški mediji od juče vode kampanju da je Vučić hteo da izazove haos i kako je njegov potez polaganje cveća i minut ćutanja užasan. I više je nego očigledno da se plaše Jasenovačke tišine i onoga što bi posle toga mogao reći Vučić, o čemu možete čitati u ovoj vesti.

Informer

BONUS VIDEO