19.07.2022.

13:54

Foto: Pixabay/printscreen

Vesti

Ustaše udarile na EPS, očajni zbog ekonomskih uspeha Srbije! Hrvatski mediji udarili na EPS i pokušali da izazovu paniku u Srbiji!

Hrvatski portal Poslovni.co udario je na Elektroprivredu Srbije objavivši vest pod naslovom Restrikcije struje u Srbiji moguće od novembra do januara?, u kojoj iznose laži o tome da našoj zemlji preti nestašica električne energije.

Jasno je da su u pitanju laži i kampanja protiv naše zemlje, budući da su ustaše očajne zbog ekonomskih uspeha Srbije, koja je preuzela ulogu lidera u regionu, te na sve načine pokušavaju da izazovu paniku.

Informer

Osim tajkunskih medija koji su brže-bolje preneli ovu lažnu vest, u Srbiji na ove provokacije niko nije naseo.

Informer

Ipak, Elektroprivreda Srbije odmah je odlučno demantovala ustaške laži i istakla da nema nikakvih restrikcija struje. Miroslav Tomašević, vd direktora EPS rekao je da dok Vučić vodi Srbiju, građani ne treba da brinu za energetsku stabilnost. 

- Dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, narod ne treba da brine za energetsku stabilnost, koliko god situacija u svetu bila teška i neizvesna. To je ono sto dušebrižnike u "lijepoj njihovoj" najviše boli.

EPS: Nisu u planu restrikcije struje

Elektroprivreda Srbije poručila je danas da ne planira restrukcije struje i demantovala navode koji su se pojavili u nekim medijima u regionu.

"Elektropriveda Srbije nema u planu poslovanja restrikcije elektricne energije kako navode neki mediji u regionu, niti je bilo ko iz EPS -a mogao dati takve neproverene informacije", rečeno je Tanjugu u EPS-u.

Ranije danas više medija u Srbiji prenelo je pisanje hrvatskog portala "Poslovni dnevnik" o mogućim restrikcijama električne energije u Srbiji koji se pozvao na navodno dobro upućen izvor u Elektroprivrede Srbije.

Ovaj hrvatski portal tvrdi kako bi do restrikcija u Srbiji moglo doći tokom novembra, decembra i januara zbog nedostatka uglja.