Autor: J. Marković

20.07.2022.

17:30

Foto: printscreen

Vesti

TAJKUNSKI MEDIJI NAPADAJU ČAK I REKONSTRUKCIJU PUTA! Ministar im ŽESTOKO ODBRUSIO "Moraćete da gledate, nećemo stati s investicijama!"

Naime, na portalu "Nova" objavljen je skandalozan tekst u kojem se negira očigledna prednost postojanja auto-puta Miloš Veliki i na perfidan način govori o rekonstrukciji ove saobraćajnice.

Informer

 

Resorni ministar Tomislav Momirović reagovao je, budući da ovakav tekst i spinove tajkunskih medija smatra, ne samo sramnim, već i štetnim.

Srbija se gradi, moraćete da se naviknete na to!

Momirović za Informer kaže da je nedopustivo da o investicijama govore oni koji podržavaju prethodnu vlast, koja se izgradila ni kilometar auto-puta.

- Setimo se samo da je auto-put Miloš Veliki završen pre nekoliko godina. Danas imamo neke medije ili kvazi medije, ne znam ni kako da ih nazovem, koji kažu da je auto-put Miloš Veliki sramota za srpske puteve. Zamislite samo, posle pedeset godina priče bez ikakvih rezultata, posle dvanaest godina vlasti, koja je došla posle 5. oktobra, a oni su brendirali da su promene krenule iz Čačka i Zapadne Srbije. Za dvanaest godina nisu uradili ni jedan kilometar tog auto-puta. Nisu udostojili ljude iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Prijepolja, Priboja, Požege ni jednog kilometra tog auto-puta, koji je od suštinske važnosti za razvoj ovog dela naše zemlje. Sada, kada je taj autoput urađen, kada mi gradimo 12 kilometara tunela samo na teritoriji opštine Čačak i Lučani, oni kažu da je taj auto-put sramota za našu prelepu državu - počinje Momirović.

Informer

Aleksandar Vučić i Tomislav Momirović

On podvlači da se sa investicijama neće stati, bez obzira na to što neki, kako on kaže, ne mogu da ih gledaju.

- Nećemo stati sa realizacijom ovih projekata kakve god okolnosti u Evropi bile. To je naša dužnost, naša misija i to je politika Aleksandra Vučića Molim ljude da sagledaju o čemu mi ovde pričamo. Mi smo trenutno u najvećem investicionom talasu u istoriji ove zemlje, a pojedini ljudi to ne mogu da gledaju, ne mogu da podnesu auto-put Miloš Veliki, jer pokazuje ponovo uzdizanje naše države. On pokazuje da nešto o čemu se pričalo decenijama, za šta su svi mislili da je nemoguće uraditi, da je, ipak, moguće i da se ipak dešava! Svi oni koji danas ne mogu da gledaju auto-put Miloš Veliki, sutra neće moći da gledaju Moravski koridor, put Ruma - Šabac - Loznica, auto-put Niš - Priština, kao što danas ne mogu da gledaju brzu prugu od Beograda do Novog Sada, sutra neće moći, ali će morati da gledaju prugu od Novog Sada do Subotice i od Beograda do Niša - naglašava Momirović.

Bonus video: