21.07.2022.

18:31

Foto: Printscreen

Vesti

ŠTO JE DOZVOLJENO JUPITERU, NIJE I VOLU! Vučić o sastanku Lavrova i Sijarta: USE I U SVOJE KLJUSE!

Predsednik je prokomentarisao i licemerje koje dolazi sa Zapada ali i Istoka zbog sastanka minstara spoljnih poslova Mađarske i Rusije, Petera Sijarta i Sergeja Lavrova u Moskvi, dok se Srbiji spočitava vođenje nezavisne politike.

Na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji, predsednik je rekao da Srbija ima isti stav već 150 dana

- Mi imamo svoju politiku i ne menja se naša politika. 150 dana imamo isti stav. Vodimo računa o svojim interesima i ne dodvoravamo se nikome. Mi nismo deo EU i lako je dizati dreku protiv nekoga ko je mali. Njima je sve dozvoljeno... Šta je dozvoljeno Jupiteru, nije i volu. - rekao je predsednik Vučić.

Informer

- Moj problem u tome je što nisam zainteresovan za svoju karijeru koliko sam zainteresovan za Srbiju. Da sam u drugoj situaciji i rekao bih vam nešto od pre 40 godina, a sada znam šta da kažem: "use i u svoje kljuse" - rekao je Vučić.

Na pitanje da je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u Moskvi sa Lavrovim, kako on to vidi, predsednik je odgovorio:

Srbija se ne meša u odnose suverenih zemalja – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da će na sva pitanja sutra odgovoriti i dodao da državno rukovodstvo brine o Srbiji i da će zima u Srbiji proći najbezbolnije, a da u to srpski narod mora biti siguran.