23.07.2022.

11:58

Foto: Djordje Popovic/Objektiv.rs

Vesti

Šest meseci od smrti Ksenije Vučić! PREDSEDNIK SRBIJE SA SINOM DANILOM I ĆERKOM MILICOM NA NOVOM GROBLJU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u pratnji sina Danila i ćerke Milice na šestomesečni pomen prvoj supruzi Kseniji Vučić. Stigao je i predsednikov brat Andrej. 

Informer

Osim najbližih članova porodica Janković i Vučić, pomenu na Novom groblju prisustvuju i brojni prijatelji i kolege pokojne novinarke.

Informer

Takođe, prisutni su i predsednik SPS Ivica Dačić, V.D direktora "Pošta Srbije" Zoran Đorđević, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, kao i Verica Rakočević, Veljko Kuzmanović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić...

Pomen se održava u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju u Beogradu.

Juče je porodica Ksenije Vučić objavila čitulju sa obaveštenjem o polugodišnjem pomenu.

"Prošlo je šest meseci bez naše Ksenije Vučić. Parastos ćemo održati u subotu 23. jula 2022. u 11.30 sati u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju. Porodica".

Podsetimo, Ksenija Vučić iznenada je preminula 29. januara u Beogradu.

Ksenija Vučić

Ksenija Vučić bila je srpska novinarka i direktorka televizije „Pink 3“, te bivša supruga predsednika Aleksandra Vučića sa kojim ima dvoje dece, sina Danila i ćerku Milicu.

Novinarstvom se bavila dugi niz godina. Pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju „Pravac“ na televiziji „Pink“ Ksenija Vučić je radila u časopisu „Srpska reč“, radiju „Fokus“ i televiziji „Studio B“. Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog (Nikola Gruevski) i drugih.

Od 1997. do 2011. godine bila je u braku s Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, nekadašnjim premijerom, potpredsednikom Vlade, ministrom odbrane i ministrom informisanja.

Ksenija Vučić (devojački Janković) je rođena u Beogradu. Pohađala je osnovnu školu „Darinka Pavlović“ u Starom gradu. Školovanje je nastavila u rodnom gradu. Radila je u brojnim medijima. Između ostalih, bila je deo redakcije radio „Indeksa“, lista „Srpska reč“, radija „Fokus“ i televizije „Studio B“. Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srpske medijske scene, a potom prešla na TV „Pink“ gde je vodila emisiju „Pravac“. Za direktorku kablovskog kanala „Pink 3“ je izabrana 2015. godine.