23.07.2022.

18:17

Foto: printscreen

Vesti

USTAŠE U KAMPANJI ZAJEDNO SA TADIĆEM! Lider SDS-a podržao zabranu privatne posete predsednika Srbije Jasenovcu, Hrvati jedva dočekali!

Lider SDS-a, Boris Tadić, kao da je zaboravio da je bio na čelu ove države koju su rasparčavali i prodavali, pa sada glumi mirotvorca i tvrdi da odnosi Srbije i Hrvatske protekle decenije u talačkom položaju interesa vlasti.

Sramnu odluku hrvatskih vlasti da zabrani privatnu posetu predsednika Aleksandra Vučića Jasenovcu i oda počast ustaškim žrtvama Tadić naziva "kvazipatriotskom predstavom" i poručuje Hrvatima da su propustili priliku da "adekvatnom reakcijom" onemoguće Vučiću da "od toga" pravi pozorište.

Za Tadića, kojem na pamet nije palo da u vreme svoje vladavine pomene, a kamoli poseti Jasenovac, ustašlučenje hrvatskih lidera nije sramno, već - nedovoljno.

Hrvatski mediji su odmah preneli ovu izjavu Borisa Tadića koji je pokušao da ih "poduči" kako su Vučiću trebali da odgovore: Niste pogrešli reakcijom kršenja protokola, ali ste propustili da kažete Vučiću da je u Jasenovac dobrodošao ako poseta bude organizovana po utvrđenoj proceduri i protokolu.

Hrvati nisu propustili priliku ni da prenesu reči Borisa Tadića kako on nije imao nikakvih problema kada je posećivao neke teritorije Hrvatske kao i Srebrenicu - ali, eto, Jasenovca se nije setio.

Bivšem predsedniku Srbije bi trebalo da je jasno, kao i Hrvatima, da je "bivši" sa razlogom i da narod ne oprašta onima koji ne mare za interese svoje zemlje, dok su im interesi nekih drugih ispred svega.