30.07.2022.

11:02

Foto: Tanjug

Vesti

(VIDEO) VLADIMIR ORLIĆ JE KANDIDAT SNS ZA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE! Saopštena odluka članova Predsedništva!

Sednicom je predsedavao predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić.

Informer

Javnosti se obraća Nikola Selaković.

- Suštinska odluka jeste sledeća, da se podmladi rukovodstvo, kako Narodne Skupštine, rtako i buduće Vlade Republike Srbije. U tom smislu, na današnjoj sednici Predsedništva doneta je odluka da kandidat SNS z afunkciju predsednika Skupštine Srbije bude doktor Vladimir Orlić - rekao je Selaković. Reč je o izuzetnom, mladom, čoveku, ostvarenom na naučnom, profesionalnom, političkom planu. Takođe, u toku svoje obrazovne karijere bio je višestruki stipendista Ministarstva prosvete i sporta. Naše predsedništvo donelo je odluku da za mesto potpredsednika Skupštine suzi krug na 4 kandiata: Marina Raguš, Sandra Božić, Milenko Jovanov i Nevena Đurić. Oni će obavljati neku važnu funkciju u budućnosti. O tome će biti doneta odluka narednih dana. Zaista je reč o iznvarednim i mladim,sposobnim i ostvarenim ljudima.

- Na današnjoj sednici jedan od zaključaka jeste da je predsednik SNS i države Srbije Aleskandar Vučić ovlašćen da u danima pred nama vodi razgovore o budućoj koaliciji sa budućim prtnerima. Kroz 10 dana ćemo odrćžati novu sednicu SNS na kojoj ćemo se izjasniti o budućoj politici ali i kadrovima sa kojima će SNS.

- Predsednik Vučić će se danas sresti i razgovarati sa predstavnicima Srba sa KiM. Situacija na KiM kulminira, a više o tome će sutra veče u obraćanju govoriti i predsednik Vučić. Situacija nam preti, stupanjem na snagu mera čiji je donosilac Aljbin Kurti - rekao je Selaković.