01.08.2022.

17:00

Foto: printscreen

Vesti

EVO ŠTA BEOGRAĐANI MISLE O SITUACIJI KOJA SE DEŠAVA NA KIM! "Uplašeni smo, oseti se strah među narodom"! (VIDEO)

Opšti haos na severu KiM u režiji Aljbina Kurtija počeo je juče nešto posle 17 časova na severu Kosovske Mitrovice kada su se začule sirene za vazdušnu opasnost. 

Pitali smo Beograđane da li su sinoć pratili kako se odvijala situacija na KiM i kako vide odluku Aljbina Kurtija da preregistruje vozila i lična dokumenta?

"Pa pratio sam, malo da malo ne. Sramno, to je sve što imam da kažem", "Pratio sam naravno i naravno da me zabrinula celokupna situacija oseti se strah među narodom. Trerba da posetim Albaniju pa sam se zabrinuo, ali koliko vidim sada je situacija samo trenutno rešena. Što se tiče Kurtija koliko on o tome odlučuje ne znam, ali sigurno ima savetodavce koje mi pod znacima navoda znamo ili ne znamo, ali Kurti stalno vrši pritisak".

AMERIKA PO PRVI PUT STALA NA STRANU BEOGRADA, A NE PRIŠTINE!

Vlada privremenih prištinskih institucija juče je po nalogu Sjedinjenih Američih država odlučila da za 30 dana odloži primenu odluke da od 1. avgusta počne primene odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama. 

Pravo iznenađenje bilo je upravo to da je Kurti ovu odluku doneo po nalogu Sjedinjenih Američkih država, tj. nakon zahteva američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera.

Ovo je, pa može se reći, presedan u odnosu SAD prema Beogradu i Prištini otkako su počeli pregovori - po prvi put je Amerika otvoreno stala na stranu Srbije! 

Za našu zemlju to je veoma značajna stvar, a razlog tom potezu SAD može biti samo jedan - po prvi put Amerika vidi jaku i stabilnu Srbiju, koja ne dozvoljava da je iko gazi i nipodaštava, po prvi put vidi da Beograd ima jakog lidera koji ne da na svoju zemlju i ne dozvoljava da iko ponižava Srbe, da im uskraćuje njihova prava i oduzima imovnu, koji ne dozvoljava da se zabranjuju srpski nacionalni simboli, da Srbija ima lidera koji drži svoju reč, poštuje dogovore i hrabro govori istinu u lice, kako svom narodu tako i svetskim silama! 

Više pročitajte na OVOM LINKU.