05.08.2022.

16:30

Foto: Tanjug/AP

Vesti

Poglavnik Plenković izdao naredbu: Tucite Vučića i Srbiju svim sredstvima! (Foto)

Kao što je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pomenu žrtvama "Oluje", "Srbiji ne smeta što oni slave, već što ne daju nama da tugujemo". Upravo ova njegova rečenica kao da je podsetila hrvatskog poglavnika, premijera Andreja Plenkovića da na ovaj tužni dan udara na Srbiju i Vučića svim sredstvima. 

Premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću zasmetalo je što Srbija više ne ćuti i što sada cela Evropa, malo po malo, saznaje istinu o oružanom napadu na Srbe i progonu 250.000 stanovnika srpske nacionalnosti iz Like, Banije, Dalmacije i sa Korduna. 

Zato je poglavnik naredio i medijima, ali i svim funkcionerima i kvazi stručnjacima koji su se oglašavali tokom današnjeg dana:

- Tucite Vučića i Srbiju svim sredstvima!

Podsećamo, osim Plenkovića koji je na današnjoj proslavi u Kninu optužio Srbe za zločinački projekat "Oluja", oglasili su se i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je otišao korak dalje, optuživši tadašnju vlast u Beogradu za progon Srba iz Hrvatske, a potom pričao o Vučiću i priznanju Kosova i sankcijama Rusiji. Tokom dana, oglasio se i HDZ-ov veteran i bivši predsednik sabora Vladimir Šeks koji je takođe komentarisao "Oluju".

Pogledajte kako su Hrvati danas slavili.