07.08.2022.

13:33

Foto: Tanjug/HINA

Vesti

Medijski isprdci poglavnika Plenkovića vode krvoločniju kampanju protiv Srba i Srbije, od ustaša 1941. i 1991. godine!

 

A sve je počelo time što je ustaški poglavnik, Andrej Plenković tri puta zaredom zabranio posetu Jasenovcu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću...

Sve ostalo ide po ustaljenoj šemu, serija tekstova protiv Srbije i Vučića, od neargumentovane kritike i pljuvanja što Srbija više neće da ćuti o zločinima koji su nad Srbima počinjeni u Jasenovcu i mnogobrojnim stratiština za vreme NDH u Drugom svetskom ratu i u zločinačkim akcijama "Bljesak" i "Oluja", avgusta 1995. godine, do optuživanja predsednika Srbije da će biti glavni krivac za eventualni novi rat između Hrvatske i Srbije.

Podsetimo, hrvatski Večernji list objavio je monstruozni tekst u kom se podvlači da ukoliko dođe do rata između Srbije i Hrvatske, jedini krivac, po njima, biće Vučić.

Informer

Ovim je jasno da su proustaški mediji sa svojim mentorom Plenkovićem potpuno poludeli i ne mare ni za kakve novinarske kodekse, a pokazali su da su oni ti koji forsiraju ratno zapaljivu politiku između dve države.

Srbija i srpski mediji se ne bave Hrvatskom, koja grca u sve većim problemima, ali zato proustaški mediji ne propuštaju priliku da svako malo započnu novu medijsku kampanju usmerenu protiv naše zemlje i predsednika Vučića.

“Večernji.hr” objavio je vest sa naslovom “Kada su u Beogradu ubili Stjepana Radića, u Hrvatskoj nije bilo nijednog ustaše” u kom je bezobzirno objavljen niz laži i dezinformacija, a na kraju teksta piše da će Vučić biti kriv za eventualni rat.