11.08.2022.

11:03

Foto: printscreen

Vesti

SRBIJA TE ZOVE 2022 - VUČIĆ SA MLADIM SPORTISTIMA SA KiM, IZ RS I DIJASPORE: Otadžbina je ona koja nas spaja da znamo gde su nam koreni

– Dragi mladi ljudi, hvala vam što ste došli. Ovde su deca iz celog sveta –  rekao je predsednik.

– Otadžbina je veza koja nas spaja. I program Srbije je baš ovo. Ovaj kamp vam je omogućio druženje, ali i takmičenje. Imali ste prilike da tokom kampa učite. Hoću da se zahvalim svima koji su u tome učestvovali. Iskreno se radujem svakom našem ovakvom susretu. Otadžbina je ta koja spaja jezik. Jezik i pismo su ono što nas spaja uvek, gde god da smo na ovom svetu, da znamo gde su nam koreni. Želim da se zahvalim i institucijama koje su pomogle organizaciju –  istakao je rpedsednik.

Informer

Otadžbina je kolektivni duh, istakao je Vučić.

– Da pokažemo ono malo brige koliko nam je obaveza, ali da to vama znači, ali da možete da vidite iskrenu ljubav.

Zatim je mlade sportiste upitao da li im se svidela promenada i dobio potvrdan odgovor.

Uručivanje poklona predsedniku

Mladi sportisti iz kampa “Srbija te zove” uručili poklon predsedniku Vučiću.

Informer

Sportski kamp Srbija te zove

Sportski kamp Srbija te zove ove godina okuplja oko 200 mladih iz regiona i sveta, uzrasta od 12 do 15 godina. Oni tokom desetodnevnog boravka imaju priliku da treniraju, ali se i takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu, a treninge vode profesionalni sportisti iz Srbije. Kamp se održava u Domu učenika srednjih škola Patrijarh Pavle, a osim sportskih treninga i takmičenja polaznici mogu da kroz šetnje upoznaju i neke od kulturnih znamenitosti Beograda. Kamp organizuje Sportsko udruženje Sportstars, a podržala su ga četiri ministarstva, uz pokroviteljstvo predsednika Vučića.