21.08.2022.

16:43

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Vesti

SASTANAK PREDSEDNIKA VUČIĆA SA SRBIMA NA KIM JOŠ JEDNA JE POTVRDA ODGVOORNE POLITIKE KOJU VODI! Gojković: Srbija je nedvosmisleno pokazala da je otvorena za dijalog i kompromis

Odgovoran i odlučan pristup predsednika razgovorima u Briselu, u nastojanju da se postigne kompromisno rešenje, i njegovi napori da do tog kompomisa dođe u narednim danima kako bi sačuvali mir, je jedini put da očuvamo stabilnost i sigurnost za naše građane.

Srbija je nedvosmisleno pokazala da je otvorena za dijalog i kompromis i nastaviće da ulaže napore, ali istovremeno je, kao što je predsednik jasno poručio, posvećena tome da obezbedi opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji i ne dozvoli novi pogrom, ubijanje i proterivanje srpskog stanovništva.

Građani naše zemlje veoma dobro prepoznaju i razumeju da u ovom osetljivom trenutku niko bolje od predsednika Vučića ne bi mogao da zastupa i štiti nacionalne interese Srbije u dijalogu Beograda i Prištine.

Upravo imajući u vidu težinu i ozbiljnost situacije važno je da u ovom trenutku pokažemo jedinstvo. Ovo nije vreme za politikanstvo, podele i  razjedinjenost. Pružam punu podršku predsedniku Srbije i politici očuvanje mira i stabilnosti i zaštiti nacionalnih interesa za koju se predano i posvećeno zalaže.