23.08.2022.

10:29

Foto: Beta

Vesti

Poglavnik Plenković ima samo jedan cilj - LAŽIMA ZAUSTAVITI SRBIJU NA EVROPSKOM PUTU!

 

Poglavnik Plenković ponovo plasira izmišljotine preko svojih ustaških glasila. Da ustaški prezir prema Srbiji ne poznaje granice svedoči još jedan naručeni tekst u Večernjem listu, pod naslovom Velika uloga Srbije u geopolitičkoj agendi Rusije: 'Nakon Ukrajine, novi cilj je Balkan', kojim Plenković želi da po svaku cenu zaustavi Srbiju na evropskom putu. 

Oni su tekst bazirali na izjavi ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koji je iskazao poštovanje prema Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, te dodao da je ostanak Srbije van međunarodnih sankcija protiv Rusije “herojski čin”.

"Desetak dana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, kontroverzni ruski filozof Aleksandar Dugin upitan je što misli o odnosu Srbije prema Rusiji i ratu u Ukrajini, na što je odgovorio da je Srbija njegova ljubav, pohvalio politiku koju Aleksandar Vučić vodi iz Beograda, te dodao da je ostanak Srbije izvan međunarodnih sankcija protiv Rusije herojski čin", piše ovaj ustaški medij.

Razlog tome je to što on vrlo dobro zna da bi uzdignuta Srbija unutar Evropske unije još više prednjačila nad Hrvatskom u svim poljima. Zato našu zemlju pokušava da predstavi kao remetilački faktor i generator sukoba, iako se Srbija i Vučić najviše u regionu zalažu za očuvanje mira i stabilnosti.

Upravo to je razlog kontinuiranih napada na Srbiju i predsednika Vučića, koji je našu zemlju preporodio i zahvaljujući kome smo preuzeli ulogu ubedljivog lidera u regionu. Pored toga, ustašama smeta što Vučić ne dozvoljava da se srpske žrtve Jasenovca, “Bljeska” i “Oluje”, već traži pravdu za nevino stradale civile na Petrovačkoj cesti, među kojima je bilo i četvoro dece.

Informer

Jasno je da će Vučić biti meta ustaškim medijima dokle god vodi Srbiju napred i osigurava građanima sigurnu i svetlu budućnost i dokle god ne dozvoljava da se zaborave sve nevino stradale žrtve ustaških zločina.

Zanimljivo je i to da ovaj tekst dolazi samo nekoliko dana nakon što je ubijena Darja Dugina, ćerka Aleksandra Dugina. Dugina je poginula 20. avgusta na Možajskom autoputu u Moskovskoj oblasti od posledica eksplozije podmetnute bombe.