24.08.2022.

21:30

Foto: Beta/Fotoilustracija

Vesti

DA LI IZJAVA AMERIČKOG AMBASADORA O PREGOVORIMA U BRISELU ZNAČI ZAOKRET POLITIKE PREMA BEOGRADU? Vučić objasnio poziciju naše zemlje!

Nakon sednice Predsedništva SNS na kojoj se raspravljalo o izboru kandidata za mandatara nove vlade Srbije, Vučić je odgovarao na pitanja novinara. Jedno od njih bilo je "Da li izjava ambasadora Hila znači promenu politike SAD prema Kosovu"?

- Amerikanci su najveća sila. Neće oni da menjaju svoju politiku zbog male Srbije. Neće Vučić njima da promeni mišljenje. Ali mogu da im pokažem da možemo da promenimo pristup, da budemo razumni i racionalni. Mnogima od njih to ne odgovara, to je njihovo čedo koje ljuljaju već 23 godine. Ja mogu da govorim o svim našim greškama, i mojim i svih ostalih. Ko je bez grešaka? Ali mi se i dalje borimo i opstajemo i dalje uspevamo da sačuvamo mir. Sada je to jako teška pozicija. Zato sa zebnjom iščekujem sutrašnje razgovore. Naše je da se borimo, da imamo prijateljstvo i sa Rusima i sa Amerikancima. Mali smo suviše, ali smo ponosni, izdržljivi. Šta god neko rekao, narod na kraju hoće ozbiljnu i odgovornu politiku - rekao je predsednik.