25.08.2022.

19:38

Foto: Tanjug

Vesti

CELA SRBIJA JE DANAS ZABRINUTA ZBOG SITUACIJE NA KIM! Orlić sa šefom Misije OEBS u Srbiji o nastavku saradnje

Orlić je istakao da uspešna saradnja Narodne skupštine i Misije OEBS u Srbiji traje duže od 15 godina i izrazio spremnost da se nastavi rad na zajedničkim projektima, kroz podršku radu narodnih poslanika i radnih tela Narodne skupštine.

Bratu je naveo da je Parlament ključna institucija svake države, te da je saradnja sa Narodnom skupštinom među prioritetima rada Misije OEBS u Srbiji.

- Cela Srbija je danas veoma zabrinuta zbog situacije na Kosovu i Metohiji - naveo je Orlić.

Ocenio je da je važno što se rad Misije OEBS u Prištini striktno bazira na poštovanju principa statusne neutralnosti.

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji suočava se sa velikim problemima i teškim pritiscima, izazvanim neodgovornim potezima Prištine - naveo je Orlić.

Dodao je da Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ulaže ogroman napor da se pronađe rešenje kojim bi se sačuvali mir i stabilnost.

- Ta politika mira i stabilnosti, kao i daljeg ekonomskog jačanja Srbije, ima ubedljivu podršku našeg naroda, što se jasno vidi kroz rezultate predsedničkih i parlamentarnih izbora - ocenio je Orlić.

Bratu je ukazao da razume poziciju Beograda i da nema sumnju da su mir i stabilnost od najvećeg interesa.

Ocenivši da scenario koji uključuje nasilje i konflikt svakako treba izbeći, Bratu je izrazio želju da se kroz dijalog dođe do održivog rešenja.