01.09.2022.

12:08

Foto: AP/Tanjug

Vesti

Ustaša Plenković mašta o HAOSU! Nada se da će Srbi ponovo ratovati i krvariti!

Sada je Jutarnji list objavio tekst pod naslovom "Kosovo, Srbija i NATO pripremaju se za haos: Danas počinje primena odluke koja je izazvala talas napetosti".

Jasno je da naručenim tekstovima ustaša Plenković mašta o haosu, nadajući se da će Srbi opet ratovati i krvariti.

Informer

Podsetimo, ustaški mediji vode skandaloznu kapmanju protiv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, a sve zbog toga što naša zemlja više ne ćuti o srpskim žrtvama, nevino stradalim od ustaške ruke u Jasenovcu, "Oluji" i "Bljesku".

Takođe podsećamo da je od ponoći počela primena sporazuma o ličnim dokumentima između Beograda i Prištine. Rano jutros na administrativnom prelazu Jarinje situacija je mirna, međutim, tri "hamera" i nekoliko džipova sa pripadnicima specijalnih snaga tzv. kosovske policije, pod punom ratnom opremom, raspoređeni su juče na punkt udaljen pola kilometra od administrativnog prelaza Jarinje.

Uporedo sa snagama koje na sever šalje premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, u ovom delu Kosmeta pojačano je i prisustvo Kfora. Mnogi žitelji su rekli da bojazni i straha ima, ali podsećaju da u takvim okolnostima žive već dvadeset i tri godine.

Ustaša Plenković je ovoga puta iskoristio tenzije na Kosovu i Metohiji da likuje i nada se haosu i prolivanju krvi, a sve u cilju nastavka svog sramnog propagandnog rata prema Srbiji.