14.09.2022.

09:27

Foto: printscreen

Vesti

Tadić je izgleda zaboravio kako su se Albanci zahvaljivali Jeremiću, PA MASNO LAŽE! Pravda sebe i Vuka, a oni su glavni KRIVCI ZA KiM!

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić u skandaloznom intervjuu za za ustaške novine, bez srama je unižavao svoju zemlju i pravdao skandaloznu odluku hrvatskih vlasti da zabrane predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da poseti Jasenovac i položi cvet žrtvama.

Tadić sada ponovo, ovaj put na tajkunskim medijima, masno laže kako on i Vuk Jeremić nisu prebacili razgovore iz UN u EU za vreme njihove vlasti i time samo dokazuje da je pohlepni politikant koji ne brine ni za državu, ni za narod, ni za nacionalno jedinstvo o najvažnijim temama.

– Mi nismo nista prebacili iz Ujedinjenih nacija, samo smo preneli tehničke stvari –  izrekao je laži Tadić.

Prljavim lažima Tadić skida odgovornost sa sebe i svog ministra, ali na istinu će ih zauvek podsećati naslovna strana iz Prištine na kojoj su se Albanci zahvalili Vuku Jeremiću na pomoći

Albanski list Ekspres na naslovnoj strani 2010. godine, uz fotografiju Vuka Jeremića, na srpskom jeziku objavio naslov: Hvala, Vuče, a sve zbog toga što lidera Narodne stranke smatraju najzaslužnijim za njihov cilj osamostavljivanja tzv. Kosova.

Informer

Podsetimo, pregovori o Kosovu i Metohiji izmešteni su iz UN i prebačeni u EU, septembra 2010, dok je na čelu Srbije bio Boris Tadić, a šef diplomatije bio Vuk Jeremić. Posle razgovora Tadića i tadašnje šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, Beograd izbacuje deo o jednostranoj secesiji, ali i Rezoluciju 1244, koja se pominjala u preambuli. Revidirna rezolucija usvaja se na GS UN 9. septembra. Formulacijom: “pozdravlja se spremnost EU da olakša proces dijaloga između strana” upaljeno je zeleno svetlo za EU kao budućeg posrednika.

Takođe, Međunarodni sud pravde, za vreme vlasti Vuka Jeremića, doneo je Savetodavno mišljenje o Deklaraciji o nezavisnosti tzv. Kosova. Tadašnja vlast u Srbiji je, preko Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Međunarodnom sudu pravde uputila pitanje: “Da li je akt nezavisnosti Kosova po međunarodnom pravu?“, umesto: “Da li je secesija dela teritorije po međunarodnom pravu?“