14.09.2022.

14:01

Foto: Tanjug

Vesti

JA SAM ZA RAZGRANIČENJE I SRPSKO UJEDINJENJE! Država Srbija će biti ucenjena sve dok je u nemogućnosti da svakodnevno zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji

Komentarišući dešavanja na posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji i "napade i laži poslanika opozicije da predsednik Vučić i država Srbija nemaju politiku za KiM", Vulin tvrdi da "dokle god su Srbi na Kosovu i Metohiji taoci zločinaca iz Prištine i dokle god država Srbija nema svakodnevnu praktičnu mogućnost da uredi njihov život, da ih zaštiti i čuva, sve do tada će i država Srbija biti ucenjena i zaustavljana u svakom razvoju i napretku".

- Dokle god ne izborimo razgraničenje na Kosovu i Metohiji, sve do tada nećemo moći da branimo i Republiku Srpsku, Srbe gde god da žive, ali i samu Srbiju. Proces ujedinjenja Srba je počeo i ne može se zaustaviti, ne zato što to žele političari, možda taj proces najmanje žele političari, već zato što je to prirodna potreba srpskog naroda, bar onoliko koliko je političko i svako drugo jedinstvo bilo potreba nemačkog, ruskog, italijanskog, pa i albanskog naroda. Razgraničenje sa Šiptarima na Kosovu i Metohiji je brana Velikoj Albaniji, jer ako se ne dozvoli ujedinjenje Srba neće biti moguće ni ujedinjenje Albanaca - smatra Vulin.

Poručuje da sve što se dozvoli Albancima, mora da se dozvoli i Srbima i da je zato za razgraničenje i srpsko ujedinjenje, "za srpski svet".