15.09.2022.

14:14

Foto: Tanujug

Vesti

Dodik: Jedinstvo Srbije i Srpske ogleda se na svakom koraku

On je to rekao na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i zastave u Bijelini na kojoj su prisustvovali predsednici Srbije i Srpske Aleksandar Vučić i Željka Cijanović, patrijarh srpski Porfirije, brojni ministri, kao i ostali predstavnici iz političkog, kultirnog, svetkovnog i ekonomskog života Srbije i Srpske.

Dodik je kazao da su građani obe zemlje jedan narod i da stoje "ispod iste zastave", te da moraju biti istrajni u borbi za očuvanje svega onga što ih je vezivalo u istoriji, onga što ih vezuje danas i što će ih vezivati u budućnosti.

- Jedinstvo koje nam treba nikada nećemo osvojiti, već njega uvek moramo osvajati, kao ni slobodu koju nikada nećemo dosegnuti, jer ćemo se za nju uvek boriti - poručio je Dodik.

Informer

Dodao je da srpsku zastavu koju su časno nosili najveći junaci našeg naroda boreći se za slobodu i koja je pre sto gogina bila istaknuta na Beloj kući u Vašingtonu kao simbol stradanja i žrtvi srpskog naroda, moramo braniti i čuvati.

Zahvalio je predsedniku Vučiću na inicijativi da praznik Jeinstvstva srpskog naroda, slobode i zastave postane tradicija i što se zalaže da se obeležavaju i ostali datumi važni za našu naciju.

- Danas predvođeni čvrstim politikama Srbije i Srpske ovelezavamo ovaj dan. Jedinstvo koje imamo ogleda se u svakom koraku - rekao je Dodik.

Zahvalio je predseniku Vučiću i na bezrezervnoj podršci koju pruža Republici Srpskoj, a koja se ogleda u zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima.

Naveo je da je cilj saradnje dve zemlje da se izgradi autoput koji će spojiti Banja Luku i Bijeljinu, pa preko Rače dalje kroz Srbiju sa Beogradom.

Informer



Dodik je ocenio da je napravljen značajan pomak u saradnji dve zemlje i u ekonomiji, zdravstvu i prosveti od kako je predsednik Vučić na vlasti u Srbiji.

Izrazio je nadu da će i buduće generacije težiti ujedinjenju u svakom smislu i dostojanstveno mahati srpskom zastavom.

- Neka živi Srbija i srpski narod gde god on bio - poručio je Dodik u završnici svog govora.

Obraćanjem člana srpskog Predsedništva u Republici Srpskoj završeno je obeležavanje Dana srpske jednakosti, slobode i zastave na Trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini.