15.09.2022.

22:58

Foto: printscreen

Vesti

RUSI ĆE SVE DA IH POMLATE! Šešelj o vestima da se Putinove snage povlače: Džaba se srpski izdajnici raduju, to su laži! Ovo je rat Rusije protiv celog zapada!

Šešelj je prvo spomenuo orden koji je dobio od SPC.

- Ovo mi je treće odlikovanje SPC. Prvo sam dobio od vladike Filareta, potom od mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Amfilohija i sada me je odlikovao vladika srednje-zapadno američki i novogračanički Longin - rekao je predsednik SRS.

On je govorio i o posebnoj sednici o Kosovu i Metohiji koja je trajala dva dana, duže od 25 sati srpski predsednik Aleksandar Vučić sedeo je strpljivo i odgovarao na pitanja poslanika. 

- Vučiću bi značilo da ima podršku cele Narodne skupštine zbog Kosova i Metohije, ali i ovako su mu se svi namestili da ih razvali. Sve ih je dotukao. I Miloša Jovanovića, Obradovića, Milicu Đurđević... Bojim se da nas tek čekaju teški pritisci zbog Kosova i valjalo bi da budemo jedinstveni - kaže Šešelj.

Komentarišući sukobe u Ukrajini, on smatra da su Rusi u apsolutnoj prednosti i da to nije samo rat te dve zemlje već rat Ruske Federacije protiv celog Zapada.

- Srpski izdajnici su se obradovali podležući lažnim vestima da su Rusi u defanzivi i da se povlače. Ima za koji dan da ih sve pomlate, izvukli su iz utvrđenih sistema oko Harkova, sad su na čistini. Ovo je rat Rusije protiv celog zapada. Tamo, kod Harkova, sad ima više zapadnih plaćenika nego Ukrajinaca. Rusi imaju imaju skoro deset puta manje angažovanih snaga nego Ukrajinci, a opet su oslobodili petinu bivše ukrajinske teritorije i to više nikada neće biti Ukrajina - rekao je lider radikala.