17.09.2022.

19:19

Foto: Tanjug

Vesti

HITNO OBRAĆANJE ANE BRNABIĆ: Dan protekao bez većih incidenata, hvala građanima koji su pokazali toleranciju i brigu prema državi!

- Polako privodimo kraju tešku i izazovnu nedelju, želim lično i u ime Vlade da izrazim zahvalnost svim građanima Srbije ili velikoj većini građana Srbije jer su pokazali toleranciju, razumevanje i brigu prema državi i razumeli sve ono o čemu smo pričali poslednje dve nedelje. Zahvaljujući svim tim građanima imali smo dan koji je protekao bez većih incidenata - rekla je Brnabić.

Ona je navela da je 5.200 pripadnika MUP-a na ulicama glavnog grada. Premijerka je navela da su bila dva veća incidenta na Slaviji i u Karađorđevom parku, ali da je zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika MUP-a sprečena dalja eskalacija sukoba.

- Ono što je nalepša slika Beograda i Srbije je to da se održalo do sad mnogo događaja u okviru Evroprajda, a nije se desio nijedan veći incident. To dovoljno govori o našim građanima. To je za mene prava slika Beograda i Srbije i na to sam ponosna večeras. Pokazali smo da smo ozbiljna država koja poštuje svoje institucije, ali i prava svih građana - istakla je premijerka.

Nema povređenih građana

Osim osam povređenih policajaca, Brnabić je navela da prema njenim informacijama u sukobu ultradesničarskih grupa i učesnika Prajda, nema povređenih građana.

Bila sam sa bezbednosnim službama, tamo sam potrebnija

- Ja sam bila sa bezbednosnim službama, želela sam da budem uz njih, u svakom trenutku da im dam podršku i budem sigurna da će svi koji su se danas našli u Beogradu budu bezbedni - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara zbog čega nije bila na prajdu, gde je bila njena partnerka.

- Kako god bilo, da sam bila, pitali bi me što sam bila, da nisam, pitali bi što nisam bila… - rekla je Brnabić.

Smtrala je, kaže, da je njeno mesto, kao premijerke, u tim trenucima bilo negde drugde, gde je bilo potrebnije i važnije, u teškom danu.

- Jer, ja sam prvo, premijerka Srbije - rekla je Brnabić.