20.09.2022.

07:00

Foto: Kosovo online

Vesti

NIKOLA JE UZORAN STUDENT, A IZGUBIĆE GODINU ZBOG LAŽI ŠIPTARSKE "POLICIJE"! Profesori i kolege ogorčeni presudom u Prištini!

 

Nikoline kolege i profesori sa kojima su novinari Informera razgovarali nisu krili ogorčenost zbog ove skandalozne presude prištinskog suda, na koju doduše Nedeljković još ima pravo žalbe. Profesorka engleskog Tatjana Marković kaže da je Nikola uzoran student, odgovoran i vrlo vredan.

- Nikola je bio moj student na prvoj godini i zaista se pokazao kao izuzetno odgovoran i savestan čovek. Kao student na budžetu, redovno je dolazio na sva predavanja i vežbe. Uspešno je položio i sve kolokvijume - priča profesorka Marković.

Uprkos dobrim ocenama i zalaganju, Nedeljković će zbog sramne presude suda u Prištini izgubiti pravo na budžetsko studiranje. Ovo, nažalost, potvrđuje Tamara Matić, profesorka i portparol fakulteta.

Informer

 

- Nikola nažalost neće biti u mogućnosti da ostale ispite polaže u predviđenim rokovima kako bi stekao uslov za upis u narednu godinu, a samim tim je sigurno da će izgubiti svoje mesto na budžetu - ističe Matićeva, dodajući da pravo na zamrzavanje godine imaju samo trudnice i studenti koji služe vojni rok.

Na drugoj strani, i Matićeva i drugi profesori sa kojima smo razgovarali ipak ističu da će fakultet svakako naći načina da Nikoli Nedeljkoviću izađe u susret: od mogućnosti polaganja ispita vanredno, preko eventualnih besplatnih udžbenika, pa do smanjenja školarine.

- Nikola je dečko na mestu! Za njega imam samo reči hvale. Strašno je to što mu se desilo, ali nadam se da će se što pre vratiti u Beograd - ističe jedan od njegovih kolega, koji nije želeo da se fotografiše.

Bonus video: