22.09.2022.

22:07

Foto: Informer

Vesti

ITALIJANSKI MEDIJI S PAŽNJOM PRATILI VUČIĆEVO OBRAĆANJE! Predsednik Srbije oštro osudio dvostruke standarde koje pokazuje međunarodna zajednica

Mediji u Italiji ističu da je pitanje Kosova i Metohije "uronilo je u 77. Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, gde je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povukao paralelu između onoga što se dešava u Ukrajini i izbora da se od njegove zemlje traži da prizna nezavisnost Prištine".

- Pitanje Kosova uronilo je u 77. Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, gde je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povukao paralelu između onoga što se dešava u Ukrajini i izbora da se od njegove zemlje traži da prizna nezavisnost Prištine. Šef balkanske države je implicitno optužio zapadne zemlje da imitiraju Rusiju sa Ukrajinom u ubeđivanju Beograda da definiše KiM kao suverenu i nezavisnu državu - piše Juronjuz Italija.

Informer

Govor predsednika Srbije tema je i na portalu ANSA, koji ističe da je "Aleksandar Vučić ponovo oštro osudio dvostruke standarde koje pokazuje međunarodna zajednica u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta i principa međunarodnog prava koje sankcionišu UN. S obzirom na NATO bombardovanje u proleće 1999. i podršku Zapada kasnijem samoproglašenju nezavisnosti Kosova.

- Srbija traži jasan odgovor na pitanje: gde je razlika između suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije koji su grubo narušeni - rekao je Vučić sinoć u govoru ispred Generalna skupština Ujedinjenih nacija.

Informer

- Niko mi nikada nije dao racionalan odgovor na to pitanje - dodao je on, piše ANSA.