23.09.2022.

17:51

Foto: printscreen instagram

Vesti

Vučić u Njujorku sa Pahorom, Tanjom Fajon i predsednikom Gvineje Bisao!

- Kratak susret sa Borutom Pahorom i Tanjom Fajon na marginama poslednjeg dana #UNGA77, tokom kojeg smo razmenili utiske o zasedanju i razgovarali o regionalnim pitanjima - objavio je Vučić na instagramu.

Takođe, predsednik Vučić sastao se i sa predsednikom Gvineje Bisao Umaro Sisoko Umbalom na marginama poslednjeg dana Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

- Saglasili smo se da je postojeća globalna kriza pravo vreme da se podsetimo temeljnih načela na kojima su zasnovane #UN, od kojih je jedno od najvažnijih nepovredivost teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemalja članica, na čemu Srbija insistira i za šta se dosledno bori u međunarodnoj političkoj areni.

Dogovorili smo se da ojačamo i intenziviramo politički dijalog, zasnovan na polazištima uzajamnog poštovanja i uvažavanja na kojima je svojevremeno nastao i Pokret nesvrstanih zemalja, budući da je Srbija iskreno posvećena obnavljanju i nadogradnji odnosa sa afričkim zemljama na principu ravnopravnosti i međusobnog razumevanja - piše na Instagramu predsednika.



 
Tagovi:
Aleksandar Vučić Njujork UN politika Sastanak Borut Pahor Tanja Fajon